Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň ukončila na Bohemians devítizápasovou sérii bez výhry

Praha - Fotbalisté Plzně ukončili devítizápasové čekání na výhru, když zvítězili v dnešním utkání 11. ligového kola na půdě Bohemians Praha 2:0. Brzkého vyloučení domácího Demetera využil ještě do poločasu hostující kapitán Horváth, pojišťující trefu přidal po změně stran střídající Mlika. Premiérové výhry se tak ve druhém zápase na plzeňské lavičce dočkal i kouč Pavel Vrba.

Utkání mezi Plzní a Bohemians
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hostující trenér překvapivě postavil mezi tyče místo zkušeného Poštulky poprvé v sezoně Ticháčka, ale hostující gólman neměl v první půli příliš práce. Západočeši působili od úvodu fotbalovějším dojmem, ovšem do vyložených šancí je domácí obrana, vyztužená o uzdraveného běloruského reprezentanta Lenceviče, nepouštěla. 

Bohemians zaváhali snad jen v 19. minutě, kdy Horváth našel za obranou Rezka, který dloubákem přes vybíhajícího Belaně těsně minul. Pražané se postupně osmělili a tradiční bojovností začali Plzni více zatápět. Po půlhodině si zaběhl za dlouhým míčem za obranu domácí kanonýr Kincl, ale tísněný vracejícím se bekem zakončoval nepřesně. 

V době, kdy se Bohemians zvedali, přišel klíčový moment utkání. Demeter skosil u půlící čáry Koláře, který by jinak postupoval sám na Belaně, a nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Přesilovku mohl po pár sekundách využít Trapp, ale domácí gólman byl na zemi včas a Kolářovu dorážku obrana zblokovala.   

Čtyři minuty před pauzou však už hosté slavili vedoucí gól. K přímému kopu z 22 metrů se postavil Horváth a krásnou střelou nedal Belaňovi šanci. Namlsaný plzeňský kapitán zkoušel štěstí i za další dvě minuty, ale domácí brankář si tentokrát s jeho střelou poradil. 

Po změně stran se Plzeň snažila co nejrychleji využít převahu jednoho muže v poli k pojištění náskoku. V 54. minutě znovu střílel nebezpečně Horváth, ale Pražané stačili srazit balon na roh. Ojedinělou chybu ve středu hostující obrany mohl po hodině hry potrestat Kincl, jehož střelu Ticháček vyrazil jen s vypětím sil. 

Pak přiťukl Kolář Rezkovi a Belaň jen sledoval, jak míč míjí jeho pravou tyč. Oslabeným Bohemians znatelně ubývaly síly. Čtvrthodiny před koncem je od druhé pohromy při Petrželově úniku ještě zachránil zdvižený praporek pomezního sudího, ale o dvě minuty později už hosté vedli 2:0. Lencevič nepochopitelně pouštěl pomalou přihrávku na Belaně, čehož využil střídající Mlika a chladnokrevnou kličkou pečetil první plzeňský tříbodový zisk od 2. sprna a prvního ligového kola. Západočeši díky němu přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články