Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia stáhla proti Zlínu dvoubrankové manko, remízu zachránila v nastavení

Praha – Ještě v páté minutě nastavení se zdálo, že se fotbalisté Zlína dočkají historicky prvního vítězství na půdě Slavie. Pražany, kteří po prvním poločase prohrávali 0:2, však spasil gól Murise Mešanoviče, jenž zajistil dělbu bodů po remíze 2:2. Ševci tak mají po dvou kolech čtyři body, sešívaní, kteří před týdnem kvůli podmáčenému terénu nehráli v Brně, jsou s jedním bodem osmí.

Jakub Jugas ze Zlína v souboji s Josefem Hušbauerem ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia nastoupila čtyři dny po postupu přes Rio Ave do 4. předkola Evropské ligy, a navíc se před zápasem rozloučila s Latkou a Pitákem, kteří po minulé sezoně skončili v A-týmu. Natěšenou atmosféru ale v Edenu brzy vystřídalo rozladění. Pražané totiž vstoupili do utkání laxně a hosté je už v osmnácté minutě ztrestali.

Bývalý hráč domácích Vukadinovič se u postranní čáry vyhnul Deliho skluzu a dostal se do brejku. Následně přihrál do vápna a Poznar z pozice kolem penalty otevřel skóre. Pavlenka si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Zlín skóroval na půdě Slavie po dlouhých 476 minutách.

Domácí až poté zahrozili. Deliho hlavičku ale vyrazil brankář Dostál a Van Kessel pálil ve 24. minutě po individuální akci nad. Po půlhodině "Ševci" šokovali domácí příznivce ještě víc. Po chybě červenobílých se před Holíkem otevřel prostor a hostující záložník povedenou ranou zpoza vápna s pomocí tyče zvýšil. Asistenci si opět připsal Vukadinovič.

Domácí kouč Uhrin ještě do přestávky stáhl ze hry Mihalíka a nasadil útočníka Mešanoviče. Po přestávce přišel na trávník i navrátilec Švento, který si zahrál ligový zápas v červenobílém dresu poprvé od května 2009.

Pražané přidali a v 67. minutě šel Škoda sám na branku. Jenže trefil jen gólmana a navázal na střelecké trápení proti Riu Ave. Domácí snížili až v 71. minutě, kdy Mešanovič zpracoval ve vápně míč pro Van Kessela a ten s pomocí tyče skóroval. Dočkal se premiérové trefy v české lize.

Ve zlínském dresu v závěru nastoupil i bývalý hráč Pražanů Hubáček. Domácí příznivci ho přivítali skandováním "Hubáček je kanonýr" a devětatřicetiletý bek se málem opravdu prosadil. Pavlenka jeho ránu z dálky s námahou vyrazil. "Mrzí to hodně. Letělo to dobře, ale jsou tady dobře trénovaní gólmani, tak to výborně chytl," řekl Hubáček.

V nastavení Slavia mohutně tlačila. Mešanovič nejprve trefil břevno, ale těsně po uplynutí avizovaného čtyřminutového nastavení už zblízka srovnal. "Myslím, že tam byl dlouhý balon. Zmrhal to tam pak dával do malého vápna. Nějak mi to zůstalo pod nohama, snažil jsem se to pak jen nějak prostřelit a naštěstí se to povedlo," uvedl Mešanovič.

Slavia Praha - Fastav Zlín 2:2 (0:2)

Branky: 71. Van Kessel, 90.+5 Mešanovič - 18. Poznar, 30. Holík. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Živulič, Štípek, Matejov, Dostál, Holík (všichni Zlín). Diváci: 7702.

Slavia: Pavlenka - Mikula (46. Švento), Bílek, Deli, Bořil - Souček - Mihalík (36. Mešanovič), Hušbauer, Kenija (79. Zmrhal), Van Kessel - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (80. Hubáček) - Hnaníček, Živulič - Vukadinovič (59. Kopečný), Holík, Štípek (74. Janíček) - Poznar. Trenér: Páník.

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Z naší strany to byl katastrofální začátek utkání. Buď jsme to podcenili, nebo jsme nebyli koncentrovaní na utkání. Hráče jsme upozorňovali na to, jak hráli naši konkurenti Liberec, Sparta, Plzeň, ale nevzali jsme si z toho vůbec žádné ponaučení. Promrhali jsme celou první půli. Prohrávali jsme 0:2 a už to s námi vypadalo špatně. O poločase byla malinkatá bouřka, hlavně jsme nabádali hráče, ať hrají jednodušeji. Naštěstí jsme to srovnali, ale s výsledkem ani hrou nejsem spokojen. Takhle si to určitě nepředstavuji, i když polovina lidí není zvyklá na pohárový rytmus, a navíc jsme měli určité zdravotní problémy. Osm nebo devět hráčů mělo střevní problémy, Mikula o poločase zvracel. Něco jsme v Portugalsku chytili, mají to i někteří z trenérů. Určitě vám nepomůže, když musíte jít po rozcvičení a o půli na záchod. Ale nechci se za to schovávat, první půli jsme odlajdali."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Před týdnem jsme doma vyhráli, takže jsme přijížděli v dobrém rozpoložení. Měli jsme dlouhý týden, o jeden den přípravy déle, takže jsme toho využili. Přijeli jsme hrát aktivně, což se nám hlavně v první půli dařilo. V druhé půli jsme to už neustáli. Domácí hráli vabank, vsadili na extrémně ofenzivní hráče. Myslím, že rozhodla dělovka Hubáčka, kterou Pavlenka zázračně vytáhl. Potom nás Slavia dorazila a dala na 2:2. Už předtím tam měla dvě tři příležitosti, kdy nám to skákalo na břevně. Remíza je nakonec asi spravedlivá. Ale když dostanete gól vlastně už po čase, těžko se s tím srovnáváte. Měli jsme vystřídáno a bohužel nám na konci vypadl zraněný hráč Pazdera, který měl vyhozené rameno a nemohl se vrátit do hry. To je potom poznat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články