Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ščuk je fit, proti Riu Ave si troufá nastoupit už od začátku

Praha – Vstup do nového angažmá začal pro letní posilu slávistických fotbalistů Jasmina Ščuka smolně. Pár dní před startem nové sezony se bosenský záložník zranil v tréninku, nyní už je ale zcela fit a ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy na hřišti Ria Ave by si klidně troufl nastoupit od začátku. Pražané půjdou do utkání s bezbrankovou remízou z domácího duelu.

"Bohužel jsem měl smůlu, že jsem se zranil tři čtyři dny před sezonou. Hodně jsem se těšil, příprava byla za mnou a pak přišlo zranění. Bylo to o to nepříjemnější, že to bylo na začátku nového angažmá," řekl před odletem do Portugalska Ščuk.

"Teď už je to ale lepší. Cítím se dobře a myslím, že bych zvládl odehrát celý zápas. Jsem dobře připravený. Je to na trenérovi, ať se rozhodne, jestli budu hrát, nebo ne," dodal velmi dobrou češtinou šestadvacetiletý bosenský záložník.

Už před týdnem v prvním duelu doma nastoupil na posledních deset minut za Levana Keniju. "Už se hrálo víc na výsledek, ať se udrží ta nula. Hrálo se opatrně. Měl jsem spíš ofenzivnější úkoly, ale bylo to pár minut. Nějakou velkou šanci jsem bohužel neměl," prohlásil Ščuk, který přišel do Slavie po konci v Mladé Boleslavi.

"Hraje se tu trošku jiným systémem. V Boleslavi jsme hráli víc jako dva defenzivní záložníci, tady je to na jednoho a dva jsou víc směrem dopředu. To je vše. Kvalita je stejná," porovnal Ščuk.

Slavia v Portugalsku potřebuje vstřelit gól. "Kdybychom dali první gól, tak by z nás spadla nervozita. Myslím, že to je 50 na 50, ale tlak je víc na Rio Ave, protože hraje doma. Pokud to časem bude stále 0:0, oni budou nervózní. A každý gól, který dáme, nám hodně pomůže. Oni by pak museli dát dva," podotkl Ščuk.

Nezlobil by se, kdyby Slavia uhrála remízu 1:1 jako v úterý Plzeň v Lize mistrů v Karabachu, spoléhat ale na ni nehodlá. "Kdyby to skončilo také 1:1, neměli bychom nic proti. Já jsem ale optimista a chci vyhrát tenhle zápas. Myslím, že je to v našich silách," podotkl Ščuk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články