Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kdo pojede na Euro? Vrba oznámí nominaci

Praha – Trenér Pavel Vrba oznámí nominaci české reprezentace na soustředění do Rakouska a následné mistrovství Evropy ve Francii. Není jisté, zda zveřejní pouze jména 23 fotbalistů, s nimiž počítá na závěrečný turnaj, nebo na tréninkový kemp pozve i další hráče, asi jako náhradníky. Konečnou třiadvacítku jmen musí národní tým nahlásit na UEFA do půlnoci 30. května.

Vrba by mohl oznámit více než 23 jmen kvůli tomu, že někteří hráči měli na konci ligové sezony zdravotní problémy. Kouč by si proto mohl chtít v tréninku ověřit, zda budou schopni absolvovat mistrovství. Velkou část jara musel vynechat například záložník turecké Kasimpasy David Pavelka, zranění byli i sparťané Josef Šural s Martinem Frýdkem, jehož nominace je spíše nepravděpodobná. Drobný zdravotní problém ohlásil v neděli i další hráč letenského celku Bořek Dočkal.

Už ve středu začal první tréninkový kemp, který by měl trvat do pátku. Pozvánku na něj dostal například i mladý útočník Patrik Schick, jenž prožil povedenou sezonu v Bohemians 1905.

V nominaci na Euro by neměl chybět uzdravený kapitán Tomáš Rosický. Klíčový záložník sice v tomto ročníku nastoupil vinou vleklého zranění za první tým Arsenalu pouze na 19 minut pohárového utkání, v závěru sezony se ale rozehrával v juniorce londýnského klubu.

Největší otazník zřejmě musel Vrba řešit u záložníků. Během jara postihly zdravotní problémy prakticky všechny defenzivní středopolaře z uplynulé kvalifikace. Jistotu nominaci by měla mít dvojice Vladimír Darida, Jaroslav Plašil, koho Vrba nominuje na post defenzivních záložníků k nim, je však velkou neznámou.

Dlouho otevřená byla také situace na postu čtvrtého stopera. Podle zákulisních informací se nakonec Vrba zřejmě rozhodl pro zkušeného Romana Hubníka, který Plzni výrazně pomohl k obhajobě ligového titulu. V boji o nominaci do útoku si pěti góly ve víkendovém utkání proti Jihlavě pomohl sparťan David Lafata.

Český tým se oficiálně sejde před soustředěním v pondělí a na zahraniční kemp vyrazí o dva dny později. V Rakousku čekají reprezentaci dva přípravné duely, 27. května s Maltou a 1. června s Ruskem. Hned poté se mužstvo vrátí domů a 5. června sehraje generálku před Eurem s Jižní Koreou. Na šampionát odletí tým 8. června a ve skupině se postupně utká s obhájcem titulu Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články