Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boj o pohárové finále startuje. Mladá Boleslav přivítá doma Plzeň

Praha – Semifinálové boje v poháru začínají. Jako první do nich vstoupí fotbalisté Mladé Boleslavi a Plzně. Dvojutkání na domácí půdě zahájí Středočeši, kteří se pokusí ukončit sérii 13 zápasů Viktorie bez porážky, aby si vytvořili co nejlepší výsledek do odvety. Plzeňané se naopak pokusí navázat na dobré výsledky ze hřiště svého soupeře, kde třikrát v řadě vyhráli. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 14:50.

Mladá Boleslav byla ve finále dvakrát. V roce 2011 slavila celkový triumf, o dva roky později ve finále prohrála s Jabloncem. Stejnému soupeři podlehla i loni v semifinále. Tentokrát touží pohár vyhrát i kvůli tomu, že zatím stále nemá jisté místo v evropských pohárech.

"Nemáme zrovna lehkého protivníka, ale to jsme věděli, že narazíme na Plzeň nebo na Spartu, ale máme to dobře rozjeté jak v lize, tak i v poháru. Chceme postoupit, když jsme finále takhle blízko. Uvidíme podle prvního zápasu," řekl mladoboleslavský obránce Ondřej Kúdela. "Už jsme to dvakrát dokázali, a když to bude znova, tak se nikdo zlobit nebude," dodal.

Plzeň si finále zahrála šestkrát, přičemž v letech 1971 a 2010 pohár vyhrála. Očekává se, že tentokrát dá šanci hráčům širšího kádru a opory bude šetřit na ligové zápasy, ve kterých útočí na titul. Určitě nenastoupí nejlepší střelec Michal Ďuriš, který si v sobotním duelu s Jihlavou poranil kotník.

"Máme nějaké šrámy, chceme síly rozložit mezi všechny hráče, co máme," řekl asistent trenéra Plzně Zdeněk Bečka. "Jdeme do zápasu s tím, že chceme postoupit. Boleslav hraje kombinačně, dává hodně branek a na to se připravujeme. Chceme uhrát výsledek, který by nám zaručoval dobrou pozici do odvety. Nejlépe výhru," dodal.

Oba týmy v tomto ročníku pohárové soutěže shodně z pěti odehraných utkání čtyřikrát vyhrály a jednou remizovaly. Mladoboleslavský Chramosta je s šesti góly nejlepším střelcem soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články