Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První zápas Sparty s Chovancem na lavičce skončil v Plzni remízou

Plzeň - Remízou 1:1 skončil souboj mezi fotbalisty Plzně a Sparty Praha, který byl současně premiérou trenérů Vrby a Chovance na lavičkách obou soupeřů. Hosté se dostali do vedení díky Slepičkovi, domácí ještě před poločasem vyrovnali zásluhou exsparťana Rezka. Sparta dohrávala v deseti, v poslední minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě Hušek. Nevyhrála už počtvrté za sebou, domácí série bez vítězství trvá dokonce devět utkání.

Plzeňský trenér Pavel Vrba nebyl spokojen s úvodem utkání, ovšem pak se prý jeho tým zvednul. "Byli jsme málo aktivní v úvodu, představoval jsem si rychlejší kombinaci. Paradoxně jsme zabrali až po laciné brance, jakou bychom dostávat neměli. Škoda jen, že jsme po přestávce nedokázali využít dvě slibné akce záložníka Koláře," litoval domácí kouč, podle kterého dnes měli Západočeši šanci, aby Spartu porazili.  

Trenér hostí Jozef Chovanec na tom byl podobně, remíza ho rovněž neuspokojila. "Očekával jsem větší úroveň zápasu i více od svého mužstva, především mi chyběla odvaha v útočné fázi," postěžoval si sparťanský kouč, který dal dnes šanci více mladým hráčům, ti ho prý zklamali nejméně.

"Ukázali své možnosti, ale někteří zkušenější hráči naopak trochu zaostali. Změny se projevily na sehranosti týmu, ale ukázaly se také možnosti, které při jeho sestavení máme," uvedl Chovanec po své obnovené premiéře na sparťanské lavičce. Řada změn však byla vynucených. "Zraněni jsou Řepka, Berger, Had, Matušovič, Wilfried, na poslední chvíli neodjel nemocný Došek," popsal Chovanec současnou marodku.

Domácí záložník Pavel Horváth prožil zvláštní zápas. V týdnu ho na dálku pošťouchnul svými výroky kouč hostí, dnes na jeho adresu sprostě skandovali sparťanští fanoušci. "Co na to mám říct? Ani jsem to před zápasem nijak neprožíval. Bylo to směšný, ty trosky sparťanských fanoušků mě nemůžou urazit," vzkázal Horváth na Letnou.

Horváth vrátil žduchanec i sparťanskému vedení. "Běží mi hlavou spousta věcí. Dost dobře nechápu některé výroky a o to méně, že když jsem tak slabý, že se mi sparťané dnes tolik věnovali na hřišti," ironicky komentoval předchozí Chovancova slova, který si pochvaloval, že jeho svěřenci Horváthovu hru eliminovali.

Sparťanský gólman Jaromír Blažek se vrátil do branky po dlouhém čase a moc do smíchu mu nebylo. "Moc jsem se do branky těšil, ale bylo to jasné remízové utkání a hra nebyla taková, jaká by být měla. Jenže my jsme v takové situaci, že se musíme nějak odrazit a třeba i ten dnešek nám pomůže. Věřím, že to dříve či později přijde, kdy se zvedneme," míní Blažek. Podle něj ani boj o titul přes sedmibodovou ztrátu není zmařen. "Slávisté mívají slabší jaro," připomněl s úsměvem na tváři.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články