Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Čech po prohře s Chelsea: I v desíti jsme byli často lepším týmem. Chybělo nám štěstí

Londýn – Potřetí od letního přestup se postavil proti bývalým spoluhráčům z Chelsea a už podruhé ze vzájemného měření sil odešel Petr Čech jako poražený. Arsenal opět doplatil na vyloučení a svému rivalovi podlehl 0:1. "Myslím, že i v desíti jsme zejména ve druhém poločase hráli dobře. Mohli jsme i skórovat, ale vždy nám kousek chyběl," zhodnotil po utkání třiatřicetiletý brankář.

Petr Čech se zdraví se svým bývalým spoluhráčem z Chelsea Nemanjou Matičem
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Jediný duel, který Čech proti svému bývalému zaměstnavateli, v jehož dresu strávil dlouhých jedenáct let, zatím vyhrál, byl hned ten první. V srpnu ve finále Community Shield vychytal nulu a mohl zvednout nad hlavu trofej. V lize však Arsenal úřadujícímu mistrovi dvakrát podlehl a vždy zejména kvůli červeným kartám.

V září Gunners přišli o dva hráče a prohráli 0:2. V neděli pak rovněž nedohráli v plném počtu. Už v osmnácté minutě sestřelil unikajícího Diega Costu Per Mertesacker a rozhodčí ani vteřinu neváhal. Sám faulovaný útočník o pár chvil později vstřelil jedinou branku utkání. 

"Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní. Chtěli jsme využít, že hrajeme před vlastními fanoušky, bohužel rozhodující moment přišel příliš brzy. Chelsea vyloučení využila a skórovala. Od té doby se snažili kontrolovat hru. Hrát 11 na 10 je vždycky výhoda," řekl po utkání Čech, který si na konto připsal pět úspěšných zákroků a několik dobrých výběhů.

Arsenal však i v desíti lidech mohl před vlastními fanoušky bodovat. Zejména ve druhé půli si vytvořil několik nadějných pozic, ale ani jednu využít nedokázal. "I v deseti jsme hráli dobře a často jsme byli lepším týmem. Ukázali jsme charakter, vytvořili jsme si šance, chybělo nám však trochu více štěstí a klidu v zakončení," zhodnotil český reprezentační gólman.

Sport
zdroj: ČT4

Londýňané kvůli porážce přišli o vedoucí pozici, na kterou se opět posunulo zjevení sezony Leicester. Arsenal na něj má patnáct kol před koncem ztrátu tří bodů, přičemž lídra soutěže vyzvou už 13. února na vlastním stadionu.

Čech proto věří, že Gunners mají zatím vše ve svých rukou a na první místo se mohou brzy vrátit. "Zbývá ještě spousta zápasů a ve hře je spousta bodů. Takže jedeme dál. Stále jsme ve velmi dobré pozici," dodal Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Chelsea a ohlas Petra Čecha
Zdroj
arsenal.com, petr-cech.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články