Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slávistky remizovaly s Permem a senzačně postoupily do čtvrtfinále LM

Perm - Fotbalistky Slavie vyrovnaly největší úspěch českého ženského klubového fotbalu. Pražanky v dnešní odvetě osmifinále Ligy mistryň remizovaly na půdě finalisty soutěže z roku 2009 Permu bez branek a týden po domácí výhře 2:1 postoupily do jarního čtvrtfinále.

Fotbalistky Slavie
zdroj: isifa/MAFRA autor: Dan Materna

Pražanky zvládly za čtrnáctistupňového mrazu zápas velmi dobře takticky. Defenziva bránila spolehlivě a co prošlo, pochytala brankářka Votíková. Na konci první půle dokonce byly slávistky blízko vedení, jenže Pěničkové pokazilo radost po střele z přímého kopu břevno.

Po změně stran pomohla branková konstrukce i Pražankám po ráně Pozdějevové čtvrt hodiny před koncem. Závěr utkání odehrál český šampion zkušeně na polovině soupeřek a může se těšit na Ligu mistryň i na jaře. Čtvrtfinále se hraje na konci března, losovat se bude 27. listopadu.

"Bylo to hrozně těžké utkání. Hráli jsme na těžkém terénu na umělce, v průběhu utkání bylo minus šestnáct stupňů. Ale obdivuju hráčky, že se vydaly ze sil a odmakaly celé utkání," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Anton Mišovec.

Slávistky postupem vylepšily své historické tažení soutěží a vyrovnaly postup odvěkého rivala Sparty do čtvrtfinále Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, z roku 2005. Tehdy se ale osmifinále hrálo ve skupinách.

"Hráčky udělaly obrovský posun za tu dobu, co tenhle tým trénuji. Když jsem ho před necelými třemi lety přebíral, vytyčil jsem cíl postup do čtvrtfinále Ligy mistryň. Tenkrát se to zdálo jako směšný, neskutečný cíl, a my ho dneska dokázali splnit. Navíc jsme udělali dobrou reklamu českému ženskému fotbalu v Evropě," dodal Mišovec.

Zvezda Perm - Slavia Praha 0:0

Sestava Slavie: Votíková - Malinová (77. Juračková), Necidová, Budošová, Tomášková (87. Němečková) - Pěničková, Bartovičová - Divišová, Svitková, Chlastáková - Kožárová (90. Houzarová). Trenér: Mišovec. První zápas: 1:2, postoupila Slavia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články