Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hvězdu Slovinců Novakoviče trápí stejně jako Čecha stehenní sval

Domžale (Slovinsko) - Slovinská fotbalová reprezentace se při středečním kvalifikačním utkání s Českou republikou v Teplicích možná bude muset obejít bez své největší hvězdy Milivoje Novakoviče. Toho trápí zadní stehenní sval na pravé noze, tedy stejné zranění, kvůli němuž nejspíš do zápasu nezasáhne česká brankářská jednička Petr Čech.

Milivoj Novakovič
zdroj: Wikipedia

Kanonýr Kolína nad Rýnem si na problémy se svalem stěžoval již před sobotním utkáním se Severním Irskem, do kterého však nastoupil a brankou přispěl k výhře 2:0. V neděli a v pondělí však podle informací slovinského deníku Ekipa se spoluhráči netrénoval a jen lehce vyklusával. 

Devětadvacetiletý Novakovič, který se loni stal nejlepším střelcem druhé německé ligy a v reprezentaci dal devět gólů ve 24 zápasech, by však měl být připraven alespoň na lavičce náhradníků. Zatím však není vyloučena ani možnost, že přece jen nastoupí od začátku.

Více je však ohrožen start druhého ze sobotních střelců záložníka Zlatana Ljubijankiče, který si ze souboje se severoirským obráncem Jonathanem Evansem odnesl tržnou ránu na kotníku. Nejisté je i nasazení dalšího záložníka Mirnese Šišiče. 

Trenér Matjaž Kek tak prý vážně uvažuje nad tím, zda by nemohl využít služeb Tonči Žlogara, který je sice s týmem, ovšem kvůli nedávné dvojité zlomenině nosu se jeho start neplánoval. "Tak brzký start by byl pro hráče nebezpečný, i kdyby nastoupil s ochrannou maskou," myslí si reprezentační lékař Slovinců Domagoja Šutal, který o Žlogarově nasazení pochybuje.

Pokud by se prognózy o zdravotním stavu slovinských hráčů potvrdily, byl by soupeř českých fotbalistů výrazně oslaben jak v ofenzivě, tak i v obraně. Kvůli trestům za žluté karty totiž nemohou nastoupit bek Boštjan Cesar a defenzivní záložník Andrej Komac.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články