Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava pod Bokšou ukončila sérii porážek, s Duklou uhrála bod

Jihlava – Po třech prohrách v řadě se fotbalisté Jihlavy dočkali bodového zisku. Při premiéře pod vedením nového trenéra Milana Bokšy doma uhráli s Duklou Praha remízu 2:2. Vysočina vedla po trefě Bosňana Murise Mešanoviče, Pražané ale mezi 72. a 74. minutou po gólech Tomáše Přikryla a Michaela Krmenčíka otočili stav. Aspoň bod zajistil domácím devět minut před koncem svou druhou brankou v utkání Mešanovič.

Jihlavský trenér Milan Bokša (vlevo) a jeho asistent Roman Kučera
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlava začala v premiéře pod Bokšou, který na lavičce ve středu nahradil odvolaného Luďka Klusáčka, dobře, a po deseti minutách otevřela skóre. Vaculík vysunul Mešanoviče a ten z pravé strany střelou na zadní tyč překonal hostujícího gólmana Radu.

Jihlavu, která má nejhorší ofenzivu ligy, vedoucí trefa nabudila. Po dvaceti minutách se snažil zakončovat zády k brance patičkou aktivní Mešanovič, ale míč mezi tyče neumístil. Hosté mohli vyrovnat osm minut před přestávkou. Za vápnem napřáhl ke střele Přikryl, ale gólman Jihlavy Hanuš dokázal míč vyrazit na břevno.

V polovině druhého poločasu měli hosté další dvě velké šance, ale ani jednou nedokázali propálit výborně chytajícího domácího brankáře. Vyrovnání se Pražané dočkali až v 72. minutě, kdy Hanuše ve vápně propálil Přikryl.

Za necelé dvě minuty dokonala Dukla obrat. Po centru ze strany se kousek za penaltou elegantně položil do vzduchu Krmenčík a povedenými nůžkami zamířil přímo do šibenice. Zdálo se, že by hosté mohli ukončit sedmizápasové čekání na venkovní výhru v lize, ale v 81. minutě zařídil vysokým obloučkem hlavou remízu Mešanovič.

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 2:2 (1:0)

Branky: 10. a 81. Mešanovič - 72. Přikryl, 74. Krmenčík. Rozhodčí: Jech - Blažej, Ratajová. ŽK: Štětina, Čajič (oba Dukla). Diváci: 2893.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Jánoš (73. Demeter) - Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec (63. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Čajič (46. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel (70. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel.

Milan Bokša (trenér Jihlavy): Viděli jsme velice atraktivní, divácky zajímavé utkání od první minuty. Utkání bylo zcela otevřené. Hráče jsme vedli k tomu, že fotbal je tvrdá práce. Dukla předvedla kvalitní výkon, herně vypadala velice dobře. Po nástupu jsem změnil tři věci - motivaci, rozhodnout se pro správnou herní variantu a udělat změny v sestavě. Některým hráčům v závěru odcházely síly, to ale byly objektivní příčiny, protože řada hráčů nebyla v plné zátěži kvůli zranění. Jsem přesvědčený, že pokud odevzdáme takový výkon jako dnes, tak se dostaneme ze sestupových příček."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Bylo to hodně divoké utkání, z naší strany takové nahoru dolů. Jednoduchou situaci v začátku jsme nezvládli a pustili jsme Jihlavu do vedení. Náš výkon v prvním poločase nebyl dobrý. Soupeře jsme nechali hrát hru, kterou hrát chtěl. Po přestávce jsme se zvedli a od 55. minuty se hrálo na jednu branku. Dali jsme zaslouženě vyrovnávací gól a pak nádherný vedoucí, ale i Jihlava dala šťastnou branku. Remíza je z mého pohledu zasloužená. Vzhledem ke konci zápasu ji musíme i brát. V průběhu druhého poločasu nám pomohla všechna tři střídání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články