Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Krejčího čeká ostrá premiéra. Plzeň vyzve v souboji o EL Vojvodinu

Plzeň – Pouze čtyři dny je na lavičce fotbalistů Plzně nový trenér Karel Krejčí a hned ho čeká jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Viktoria po nezdaru v kvalifikaci Ligy mistrů zachraňuje sezonu v evropských pohárech soubojem o Evropskou ligu. Ve 4. předkole se o skupinovou fázi popere se srbskou Vojvodinou Novi Sad, která se blýskla vyřazením italské Sampdorie. Přímý přenos úvodního duelu sledujte od 20:50 na ČT sport nebo na našem webu.

Plzeň proti Maccabi nezužitkovala nadějný náskok a po úvodní výhře 2:1 padla doma 0:2. Celkem Západočeši čekají na výhru čtyři soutěžní zápasy. "Měli jsme šanci zahrát si o Ligu mistrů, a to nám nevyšlo. Všichni víme, že jsme si to pokazili sami, takže zahrát si Evropskou ligu je pro nás velká touha," řekl záložník Daniel Kolář.

Krejčí se musí přeorientovat z role reprezentačního asistenta na hlavního kouče v klubu. "Teď budu muset rychle přepnout a prostudovat zápasy Vojvodiny, abychom ten poslední krok do pohárové Evropy zvládli. Viktoria Plzeň má v Evropě jméno a bylo by dobře, kdyby mohla Českou republiku na evropských hřištích reprezentovat," uvedl Krejčí, jehož asistentem bude bývalý kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Mužstvo z druhého největšího srbského města prochází soutěží už od prvního předkola, během své cesty postupně vyřadilo MTK Budapešť, lotyšskou Jürmalu i favorizovanou Sampdorii Janov. "Jsou trochu nevyzpytatelní a nevím, co si o nich myslet. Na Sampdorii vyhráli 4:0, doma zas 0:2 prohráli. Určitě tam ale budou bouřliví fanoušci," upozornil plzeňský záložník Jan Kopic.    

Trenér Vojvodiny Zlatomir Zagorčič by si z Plzně rád odvezl co nejlepší výsledek do odvety. "Samozřejmě bych rád vyhrál, ale budu spokojený i s remízou," uvedl pro klubové stránky Zagorčič. "Viktoria je dobrý a disciplinovaný tým s řadou reprezentantů. Přesto se budeme snažit hrát svou hru a být stoprocentní. Šance na skupinu jsou 50 na 50," přidal kouč.

S Vojvodinou se z českých týmů utkala jen v roce 1999 Slavia, která v prvním kole tehdejšího Poháru UEFA venku remizovala 0:0 a doma vyhrála 3:2. Zajímavostí je, že srbský klub převzal své "sešívané" červenobílé dresy právě od Slavie, protože někteří ze zakladatelů klubu studovali v Praze a vršovický celek jim na začátku pomohl.

Plzeň loni vypadla ve třetím předkole Evropské ligy s rumunskou Ploještí, skupinu EL hrála jen v sezoně 2012/13, kdy z prvního místa postoupila do jarních bojů a za sebou nechala i silné Atlético Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články