Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olomouc remizovala s Brnem a na výhru stále čeká

Olomouc - Fotbalisté Olomouce remizovali ve 4. ligovém kole s Brnem 1:1. Zbrojovka vedla od 68. minuty po trefě Pavla Zavadila, Hanákům zajistil aspoň bod v 83. minuty Tomáš Chorý, který po sedmi minutách využil přesilovku po vyloučení hostujícího Michala Škody. Sigma ani ve čtvrtém utkání po návratu do nejvyšší soutěže nevyhrála, naopak Brno potřetí bodovalo.

První velkou šanci měl po čtvrthodině hry domácí Plšek, kterého našel Navrátil. Brankář Melichárek ale střelu vyrazil a spolu s obránci si poradil i Vašíčkovou dorážku. Na druhé straně řešil gólman Buchta Řezníčkův pokus zblízka a ve 25. minutě chytil obrovskou šanci Paškovi. Hrál se oboustranně útočný fotbal, Sigma byla v závěru poločasu důraznější, ale Petr i Vašíček zvolili v dobrých pozicích špatnou variantu zakončení.

Ve druhém poločase se začalo hrát opatrněji, a tak zkusil domácí kouč Kalvoda už v 56. minutě poslat na hřiště zkušeného Ordoše. Ten se mohl po deseti minutách trenérovi odvděčit. Po pěkné kombinaci Hály se Zahradníčkem dostal olomoucký útočník přihrávku do vápna, z dobré pozice však přestřelil.

Udeřili naopak hosté. Řezníček rozehrál v 68. minutě se Zavadilem akci, která pokračovala centrem na Škodu, ten posunul na ještě lépe postaveného Zavadila a olomoucký odchovanec napálil míč pod břevno. V 76. minutě zkomplikoval Zbrojovce závěr vyloučením Škoda. Po souboji s Rajnochem zůstal ležet, olomoucký kapitán zvedal útočníka hostů ze země a ten jej srazil na zem, za což dostal červenou kartu.

V 83. minutě Sigma přesilovku využila. Zahradníček přetáhl roh na zadní tyč, Plšek vrátil míč před branku a další střídající hráč Chorý jej uklidil do sítě. Olomouc měla v 90. minutě šanci otočit zápas, ale Ordoš hlavičkoval doprostřed branky a Brno už bod ubránilo.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 83. Chorý - 68. Zavadil. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt. ŽK: Halenár, Rajnoch, Zahradníček - Lutonský, Košťál, Lacko, Zavadil. ČK: 76. Michal Škoda (Brno). Diváci: 5062.

Olomouc: M. Buchta - Hála (77. Chorý), Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska (56. Ordoš), Plšek, Petr (64. Zahradníček) - Halenár, Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Brno: Melichárek - P. Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský - Pašek (83. Moukanza), Malík (72. Chrien), Zavadil, Lacko (88. Klán), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Leoš Kalvoda (trenér Olomouce): "Bylo to vyrovnané utkání, šance byly na obou stranách. Kdybychom dali šance v první půli, mohlo to vypadat jinak. Fotbal je o tom, že když nedáte šance, nemůžete vyhrát. Mrzí mě, že jsme dostali branku po zkaženém míči, nákopu Rajnocha, který jsem hráčům zakázal. Zavadil dělá hru Brna, bez něj by byli úplně jinde. Je to hráč, který tady do Olomouc přišel jako mladý kluk, když jsem trénoval béčko. Plšek zahrál proti němu dobrý zápas, Houska mě trochu zklamal. Máme tři remízy a jednu porážku. Kluci jsou odolní, a když se vyvarují chyb, tak to bude dobré, ale bohužel je dělají zkušení hráči."

Václav Kotal (trenér Brna): "Kluci chtěli v zápase dokázat, že získáváme body nejen špatnými výkony soupeřů, jak bylo prezentováno v médiích. Chtěli jsme opět soupeře přinutit k chybám. Sahali jsme po třech bodech, ale po hloupém vyloučení Škody tam dali domácí vysoké hráče a vyrovnali. Máme plusový bod. Hráči Škodovi vyčinili, on se měl ovládnout, byla to strašná škoda, prostě ptákovina. Možná nás stála tři body. Kabina si to s ním vyřídí, ale ve fotbale se to stává."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články