Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovice se dočkaly první výhry, Hradec remizoval s Pardubicemi

Praha – Po dvou remízách se fotbalisté Českých Budějovic dočkali prvního vítězství po pádu do druhé ligy. Jihočeši vyhráli v Třinci 1:0 a v neúplné tabulce poskočili na třetí místo. Ztrácejí čtyři body na vedoucí Sokolov, který porazil Frýdek-Místek 3:0. Triumf 2:1 si připsalo Znojmo, které otočilo duel na hřišti Ústí nad Labem. Východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi skončilo remízou 1:1.

O výhře Českých Budějovic rozhodl už po devíti minutách Michal Řezáč, jenž si naběhl na dlouhý Novákův nákop, prosmýkl se mezi obránci a prostřelil brankáře Palečka. V závěru Třinec dostal míč do hostující sítě, ale sudí odpískal hru rukou a gól neuznal.

Sokolov jako jediný vyhrál všechny tři zápasy a navíc ani jednou neinkasoval. Proti Frýdku-Místku otevřel v závěru prvního poločasu skóre hlavou Takács a pak se dvěma góly v rozmezí pěti minut v druhé půli prosadil střídající Jiří Procházka.

Od začátku duelu mezi Ústím a Znojmem se hrál ofenzivní fotbal, ale oba týmy zahazovaly šance. Potvrdil to i Králík, který v 28. minutě dostal výhodu penalty po faulu na Smolu, ale brankář Doleček vystihl směr a střelu zneškodnil. Krátce nato však musel kvůli zranění střídat.

Náhradního brankáře Veselého překonal v posledních vteřinách poločasu Zeman, který se prosadil hlavou po Králíkově rohovém kopu. Jenže hned po změně stran srovnal Nepožitek a dvě minuty před koncem přišel obrat: po chybě ústeckých hráčů na polovině hřiště hosté zaútočili a Žondra získal pro Znojmo tři body.

"Votroci" nevyhráli ani druhé utkání po pádu z nejvyšší soutěže. Pardubice si sice v úvodu vytvářely nadějnější pozice, ale do vedení šel domácí rival. Vaněček obešel brankáře a zamířil do odkryté branky. Šance na zvýšení však Hradec nevyužil, a tak v 73. minutě srovnal po skrumáži Kopřiva. Pázler s Malinským mohli ještě rozhodnout ve prospěch Hradce, ale proti byl brankář Frydrych.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Pardubice

Výsledky 3. kola Fotbalové národní ligy:

SFC Opava - Graffin Vlašim 3:2 (2:1)
Branky: 30. Kuzmanovič, 34. Jurečka, 74. Mrázek - 26. Janda, 51. Hronek. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Dobrovolný. ŽK: Jurečka, Schaffartzik - Hell, Hašek, Toml. ČK: 65. Toml. Diváci: 1651.

OKD Karviná - Slavoj Vyšehrad 4:0 (2:0)
Branky: 26. z pen. a 84. Budínský, 43. Moravec, 87. Puchel. Rozhodčí: Adámková - Myška, Vlček. ŽK: Puchel - T. Krbeček, Kabele, Hendrych, Egert. ČK: 70. Hendrych. Diváci: 1025.

MAS Táborsko - Sigma Olomouc B 1:0 (0:0)
Branka: 69. Strnad. Rozhodčí: Dresler - Vysloužil, Kožár. ŽK: Ciferský, Traore - Hladík, Svozil, Kalvach. Diváci: 564.

Fotbal Třinec - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 9. Řezáč. Rozhodčí: Váňa - Koval, Vitner. ŽK: Málek, Teplý, Vomáčka - Dvořák, Kalod, Lima, Řezáč, Křížek, Šimák. Diváci: 1012. 

Baník Sokolov - MFK Frýdek-Místek 3:0 (1:0)
Branky: 65. a 70. Procházka, 39. Takács. Rozhodčí: Kocourek - Melichar, Šimáček. ŽK: Vyskočil (Frýdek). Diváci: 843.

Ústí nad Labem - Znojmo 1:2 (1:0)
Branky: 45. Zeman - 49. Nepožitek, 88. Žondra. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Peterka, Miškovič - Nepožitek, Šumbera, Žondra. Diváci: 1260.

Hradec Králové - Pardubice 1:1 (1:0)
Branky: 15. Vaněček - 73. Kopřiva. Rozhodčí: Machálek - Kubr, Černý. ŽK: Vaněček - Kopřiva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články