Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Casillas se loučí s Realem a odchází do Porta

Madrid – Iker Casillas poprvé v kariéře mění klubové působiště. Legendární brankář po 16 letech odchází z Realu Madrid a jeho novým zaměstnavatelem bude Porto. S madridským klubem získal kapitán španělských mistrů světa (2010) a Evropy (2008, 2012) pět titulů a tři triumfy v Lize mistrů.

Iker Casillas
zdroj: ČTK/ZUMA autor: El Tiempo

Čtyřiatřicetiletý Casillas je odchovancem Realu, jehož dres obléká od devíti let. Za první tým odchytal 725 soutěžních zápasů. Více startů za Real má jen jiná legenda "Bílého baletu" Raúl. S Realem získal Casillas celkem 18 trofejí.

V posledních dvou sezonách však ztratil pozici jasné jedničky a chtěl odejít. Klub má momentálně k dispozici jen zraněného kostarického gólmana Keylora Navase a mladého odchovance Fernanda Pacheca, vytouženou posilou týmu je David De Gea z Manchesteru United.

"Děkujeme ti za všechno, Ikere," napsal na svých webových stránkách Real. "Děkujeme, že jsi byl symbolem toho nejlepšího z naší historie. Odcházíš, ale nikdy na tebe nezapomeneme, jsi v našich srdcích navždy," stojí v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články