Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nový Zéland hostí fotbalové MS do 20 let, favority jsou tradičně Jihoameričané

Auckland – Poslední velké mládežnické představení budoucích hvězd světového fotbalu. Nový Zéland hostí mistrovství světa hráčů do 20 let, kde mohou současné talenty naplno zazářit a přilákat zájem velkoklubů. Obhájce titulu Francie, stejně jako Česká republika, se tentokrát na turnaj nekvalifikovala, dvě nejúspěšnější země však nechybějí. Argentina bude útočit na sedmý titul, Brazílie zatím triumfovala pětkrát. A oba výběry patří znovu k favoritům na finále, které bude 20. června hostit Auckland. Přímý přenos utkání Ghana - Rakousko sledujte od 8:55 na ČT sport a našem webu.

Fotbal
zdroj: AP autor: Shizuo Kambayashi

Argentina bude spoléhat hlavně na Ángela Correu z Atlética Madrid či na Giovanniho Simeoneho, syna úspěšného trenéra Diega Simeoneho. Brazílii by měl táhnout Andreas Pereira. Záložník Manchesteru United se narodil v Belgii, ale později zvolil brazilský dres.

Mezi další favority patří Německo se záložníkem Marcem Stenderou z Frankfurtu, Uruguay s dalším synem slavného otce Diegem Poyetem, Kolumbie, Ghana či Nigérie. Na turnaji bude mít zastoupení i česká liga, protože v nominaci Maďarska je levý bek Slavie Krisztián Tamás.

Šampionátu se zúčastní i dvě netradiční fotbalové země. Fidži si start vybojovalo v oceánské kvalifikaci a poprvé v historii se na turnaj probojovala také Barma jako zástupce Asie.

Před dvěma roky triumfovala Francie vedená současnou oporou Juventusu Turín Paulem Pogbou, stoper Kurt Zouma si vysloužil angažmá v Chelsea a i další hráči výrazně zvýšili svou pověst i cenu. Něco podobného zažili i čeští fotbalisté v roce 2007, kdy generace kolem Marka Suchého, Martina Fenina či Jana Šimůnka po zisku stříbrných medailí patřila k nejcennějším v české historii, i když i vinou častých zranění nenaplnila svůj potenciál.

Složení základních skupin MS hráčů do 20 let:

Skupina A: Nový Zéland, Ukrajina, USA, Barma

Skupina B: Argentina, Panama, Ghana, Rakousko

Skupina C: Katar, Kolumbie, Portugalsko, Senegal

Skupina D: Mexiko, Mali, Uruguay, Srbsko

Skupina E: Nigérie, Brazílie, KLDR, Maďarsko

Skupina F: Německo, Fidži, Uzbekistán, Honduras

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články