Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Matthäus trošku nadával, těšilo Nedvěda po cenné výhře nad Němci

Praha - Pavel Nedvěd měl velkou radost, že v exhibičním utkání v pražském Edenu dovedl české fotbalisty k výhře 6:3 nad výběrem Německa. Podle současného ředitele Juventusu Turín je každý triumf nad silnými Němci cenný, i ten v kategorii internacionálů nad 35 let. "Proto jsme sem přijeli, abychom vyhráli. Neporazíte Němce každý den. Lidé chtěli, abychom dali 'bůra', a my dali šest, takže šli domů spokojení," radoval se dvaačtyřicetiletý Nedvěd, který ukončil reprezentační kariéru v roce 2006.

"Bylo to skvělé, ale čekal jsem, že to takové bude. Byli tu výborní kluci, vynikající fotbalisté. Chtěli jsme si zahrát a neradi prohráváme, tak jsme si říkali, že zkusíme vyhrát. Porazit Němce je vždycky těžké, protože koušou a nikdy se nevzdávají," řekl Nedvěd.

Češi při oslavách výročí finále mistrovství Evropy z roku 1996 oplatili Německu tehdejší porážku 1:2 v prodloužení. V zápase Nedvěd zářil a připsal si gólové asistence, ale mezi střelce se přes několik šancí nezapsal. "Já to vždycky zkoušel z dálky. Bohužel to tam nespadlo, ale dali jsme jiné krásné góly. Bylo na co koukat. Povedlo se nám něco předvést lidem a ti se zase vrátí, kdybychom ještě někdy něco takového udělali," konstatoval držitel Zlatého míče z roku 2003.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: Přišlo hodně fanoušků, děkujeme jim

Na hřišti si hodně rozuměl s Karlem Poborským i dalšími bývalými spoluhráči. "Nevím, kdy jsme naposledy hráli všichni spolu, ale je to strašně jednoduché. Ta souhra je tam pořád, i když jsme spolu netrénovali. Vychází to, asi jsme byli dobří," uvedl s úsměvem bývalý záložník Sparty Praha, Lazia Řím nebo Juventusu Turín.

Na formu domácích si mu prý "postěžoval" čtyřiapadesátiletý Lothar Matthäus, jenž byl v minulosti stejně jako Nedvěd vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy. "Trošku nadával, že moc běháme a že jsme moc mladí proti němu. Ale bylo na všech Němcích vidět, že to byli páni fotbalisti. V noze to mají vždycky a nebylo to tak jednoduché, jak to možná vypadá," dodal Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články