Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klíčový duel v boji o titul. Sparta hostí Plzeň a potřebuje vyhrát

Praha – První fotbalová liga má na programu vrchol jarní části, druhá Sparta přivítá vedoucí Plzeň. Pokud Pražané na vyprodané Letné zvítězí, tak svého konkurenta bodově dostihnou a zvýší šance na obhajobu titulu. V neděli také může být definitivně jasno o obou sestupujících - Hradec Králové a České Budějovice se mohou už po roce vrátit do druhé nejvyšší soutěže. Přímý přenos včetně studia sledujte od 18:30 na ČT sport. Náš web přinese textový on-line přenos.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta čtyři kola před koncem ztrácí na Plzeň tři body. Na podzim prohrála na západě Čech 0:2, takže má s rivalem horší vzájemnou bilanci, která při bodové rovnosti rozhoduje o konečném umístění.

"Je to poslední možnost porvat se o titul, ale neděláme z toho nic mimořádného. Hrajeme o titul v době, kdy už jsme nečekali, že o něj hrát budeme. Takže vyklepaný z toho nejsem," řekl trenér Pražanů Zdeněk Ščasný. "My musíme vyhrát minimálně o dva góly, takže musíme útočit a nesoustředit se jen na obranu. Ale bude to těžké, přece jen je Plzeň soupeř jiného kalibru než Hradec nebo Budějovice," přidal sparťanský obránce Pavel Kadeřábek.


Plzeňští, kteří na Letné v součtu se Superpohárem třikrát za sebou prohráli bez vstřelené branky, prý rozhodně nebudou hrát na remízu nebo na jednobrankovou prohru. "My tam prostě jedeme, jako bychom měli stejně bodů jako Sparta. Chceme si to rozdat jako rovný s rovným. Určitě nekalkulujeme s tím, že prohra o jeden gól je třeba ještě dobrá. To ani náhodou. My tam chceme bodovat," prohlásil zadák Viktorie a bývalý sparťan David Limberský.

"Vzhledem k tomu, že pak ještě zbývají tři kola do konce, tak tento zápas určitě ještě nerozhodne. Kdo by si myslel, že rozhodnuto bude, nechoval by se pokorně. Situace je taková, že na Spartu jedeme s bodovým náskokem a naším motivem je, abychom náskok měli i po zápase," řekl kouč hostů Miroslav Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta má s Plzní poslední šanci říci si o titul

Souboj nejlepší ligové obrany s nejproduktivnějším útokem bude netradičně řídit španělský rozhodčí. Přestože jeho jméno má být oficiálně zveřejněno až těsně před zápasem, podle španělských médií jde o zkušeného sudího Davida Fernándeze Borbalána.

Poslední celky tabulky Hradec Králové a České Budějovice ztrácejí shodně osm bodů na čtrnáctý Liberec, se kterým se ještě oba utkají. Hradec sestoupí, pokud doma podlehne Ostravě a zároveň Liberec zvítězí nad Jabloncem a Slavia bude v Příbrami bodovat, nebo pokud uhraje remízu a zároveň Liberec i Slavia zvítězí. Budějovice opustí první ligu v případě, že podlehnou Dukle a zároveň Liberec vyhraje, nebo pokud remizují a Liberec při tom zvítězí a Slavia s Ostravou budou bodovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články