Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň chce sérii vítězství proti Boleslavi natáhnout na devět

Praha - Šlágrem 25. kola Synot ligy bude duel vedoucí Plzně a čtvrté Mladé Boleslavi. Vítězství zajistí Viktoriánům minimálně udržení náskoku na druhou Spartu, která nastoupí v neděli doma proti Brnu. V dalších dnešních utkáních chce třetí Jablonec doma proti Slavii odčinit minulou porážku 0:1 ze hřiště Dukly. Dojde i na souboj na opačném pólu tabulky - České Budějovice přivítají Hradec Králové. Utkání Plzeň - Mladá Boleslav vysílá ČT sport, náš web ho bude sledovat v textovém on-line přenosu.

Plzeňský útočník Jan Holenda
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeň - Mladá Boleslav, ČT sport 19:30

Plzeň mohla po pondělní dohrávce v Teplicích vést tabulku dokonce o osm bodů, ale nakonec jen remizovala 0:0. Proti Boleslavi má Viktoria výbornou bilanci, protože vyhrála posledních osm vzájemných duelů v nejvyšší soutěži.

"Bojovnost i chuť zvítězit jsem cítil z týmu i v Teplicích, tam to bohužel nevyšlo. Očekávám vysoké nasazení, uvědomění si nutnosti utkání zvládnout a vyhrát, zkrátka nic nepodcenit. Boleslav je útočné mužstvo, snaží se hrát ofenzivně a to od nich budu očekávat," uvedl kouč Plzně Miroslav Koubek, jehož tým doma vyhrál všech jedenáct ligových zápasů v sezoně.

Boleslav za poslední tři kola získala jediný bod a na pátou Duklu má už jen tříbodový náskok, v Plzni jí navíc bude chybět řada zraněných hráčů. "Čeká nás nesmírně náročné utkání, protože proti soupeři z čela tabulky nám bude scházet osm hráčů. Každý, kdo proti Plzni nastoupí, musí bojovat na hranici svých schopností a dovedností," řekl trenér Karel Jarolím.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela, Hořava, Pilař - Mahmutovič.

M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Šisler, Koch, Bořil - Milla, Štohanzl - Zahustel, Vacek, Skalák - Magera.

Absence: Řezník, Horváth (oba zranění), Limberský (4 ŽK), Chramosta (dohoda klubů), D. Kolář (nejistý start) - Kúdela, Mendy, Hůlka (všichni zranění), Ščuk, Navrátil (oba 4 ŽK), Wágner, Ďuriš, Končal (všichni dohoda klubů).

Zajímavosti:

- Plzeň vyhrála posledních 8 vzájemných ligových duelů

- M. Boleslav vyhrála jen první z 9 ligových zápasů v Plzni (v roce 2006)

- Plzeň je 10 kol neporažena, minulou remízou v Teplicích ale přišla o sérii 9 ligových vítězství

- Plzeň doma vyhrála všech 11 ligových zápasů této sezony a celkem je na vlastním hřišti neporažena 26 utkání nejvyšší soutěže, naposledy doma prohrála s Libercem v květnu 2013

- Plzeň má nejlepší útok v soutěži (54 gólů) a druhou nejlepší obranu spolu s Jabloncem (17 gólů)

- Tecl (Plzeň) dal v posledních 2 ligových zápasech proti M. Boleslavi 4 góly

- M. Boleslav nemůže nasadit 3 hráče hostující z Plzně, celkem jí chybí 8 hráčů

17:00 Jablonec - Slavia

Červenobílí v minulém kole podlehli Jihlavě 1:2 a zabředli do bojů o záchranu. Ze třináctého místa mají na sestupové pásmo sedmibodový náskok.

"Tým se musí semknout a ukázat fyzickou i mentální sílu. Slova, sliby, ani žádné řeči neplatí, platí jen výkon na hřišti. S Plzní nebo Spartou jsme si dokázali, že umíme favority potrápit. Dáme do toho všechen um a nasazení a porveme se o tři body," prohlásil slávistický kouč Miroslav Beránek.

17:00 České Budějovice - Hradec Králové

Poslední dva celky tabulky Hradec Králové a České Budějovice se na jihu Čech utkají v existenčním souboji. Oba nováčci ztrácejí na nesestupové pozice pět bodů, takže mají zřejmě poslední šanci přiblížit se záchraně. Hradec prohrál poslední čtyři zápasy, Dynamo dokonce všech osm jarních kol.

17:00 Příbram - Dukla

Pátá Dukla se představí v Příbrami, s níž v předchozích sedmi zápasech nejvyšší soutěže neprohrála. "Jsme spokojení, že jsme minule dali venku tři góly a zvítězili, ale je pro nás varováním výkon z prvního poločasu. S Duklou jsou vždy těžké zápasy, hraje se proti ní špatně. Je to hodně běhavé mužstvo. Příbram ji nikdy neporazila, tak doufám, že se to podaří teď," řekl před utkáním příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Trenér Dukly Kozel si chce dát pozor na standardky Středočechů: "Příbram je typicky domácí mužstvo, na svém hřišti dělá většinu bodů. Má výborně vypracovanou defenzivní fázi a rychlý přechod do protiútoku. Navíc má ve většině utkání velmi silné standardní situace a je také důrazná v koncovce. My se momentálně nacházíme ve slušné formě a poslední úspěšné výsledky zvedly náladu i formu některých hráčů."

17:00 Bohemians 1905 - Teplice

Šesté Teplice chtějí poprvé od května 2008 vyhrát na půdě Bohemians 1905. "Na Bohemce to nikdy není jednoduché - je tam malé hřiště a divácká kulisa. Navíc Bohemka naposledy otočila zápas s Českými Budějovicemi a odskočila sestupovému pásmu. Takže soupeř bude ve větší pohodě, než kdyby prohrál, i když já si myslím, že by Bohemka stejně nespadla. Nám pomohla třízápasová série s Plzní, kdy jsme si dokázali, že můžeme hrát s nejlepšími. Musíme ale navázat na druhý poločas z ligového zápasu s Viktorkou, protože s prvním bychom v Praze neuspěli. A také se musíme vypořádat se ztrátou Romana Potočného. Další komplikací je odchod asistenta do Sparty, který mě trochu překvapil. Jsem tady na to prakticky sám, ale i to je fotbal a musíme se s tím srovnat," řekl kouč Rada z Teplic. 

17:00 Slovácko - Liberec

Čtrnáctý Liberec míří na stadion Slovácka, které vyhrálo jediné z posledních 18 vzájemných utkání v první lize. Liberecký trenér David Vavruška má radost, že mužstvo opět nabírá sebedůvěru po vyhraném zápase se Spartou. "Se Spartou to byl úžasný zápas, těší mě, jak mužstvo pracuje. V životě a ve fotbale jsem toho ale zažil tolik, že jsem dalek toho, abych říkal, že je to hotové (záchrana). Pozitivní bylo, že jsme se dostali z posledního místa, které vypadalo opravdu šíleně. Musíme vytěžit z toho, že jsme se dostali do relativního klidu. Pokud toho nevyužijeme, jsme hloupí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články