Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta se představí pod Ščasným v Liberci, Jablonec nastoupí na Dukle

Praha - Spartu čeká první zápas pod vedením nového trenéra Zdeňka Ščasného. Ve 24. kole Synot ligy se obhájce titulu představí v Liberci. Pokud zvítězí, minimálně do pondělí sníží náskok vedoucí Plzně v čele tabulky na dva body, protože Viktoria proti pátým Teplicím nastoupí až po víkendu. Utkání vysílá ČT sport včetně studia od 19:30, náš web přinese z utkání textový on-line přenos od 20:15.

Ščasný přišel na Letnou ve středu a nahradil odvolaného Vítězslava Lavičku. "Nejsem tady proto, že by Sparty byla v krizi. Vedení pouze chtělo dát mužstvu nový impulz a náš úkol je jasný. Máme se pokusit zabojovat o titul," řekl kouč, který se do klubu vrátil po 16 letech.

Před zápasem s Libercem, který hraje o záchranu, zásadní změny nechystá. "Těžko budu něco měnit a otáčet dva dny před zápasem. Mužstvo je prokazatelně kvalitní, navíc Sparta tři roky budovala nějaký herní systém. Kdybych cokoliv překopával, byl bych blázen a šel bych jen sám proti sobě. Budu hlavně chtít, aby se tým vrátil herně tam, kde býval," prohlásil.

Zatímco Sparta si nesmí dovolit zaváhání, aby na druhém místě neztratila kontakt s Plzní nebo nedala šanci třetímu Jablonci, Liberec bojuje na opačném konci tabulky. Teprve nedávno opustil sestupové příčky a dělí ho od nich pouhé dva body. "Sparta hraje o hodně, my ještě o víc. Na hráčích vidím, že se jim po posledních zápasech začíná vracet sebevědomí. Teď mají šanci to potvrdit," připomněl trenér David Vavruška poslední dvě utkání, ve kterých Liberec získal čtyři body.

17:00 Dukla - Jablonec 

Na klopýtnutí Sparty bude čekat Jablonec, který na druhé místo ztrácí čtyři body a na Dukle bude hájit dosavadní jarní neporazitelnost (5 výher a 2 remízy). "Dukla je velice ambiciózní a ofenzivní tým. Drží se v tabulce pořád nahoře, hraje velice dobrý útočný fotbal, jsou kombinačně vyspělí, rychlí. Přesto tam jedeme s vírou předvést po postupu v poháru přes Spartu zodpovědný výkon a samozřejmě bychom chtěli bodovat," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

17:00 Č. Budějovice - Bohemians 1905

Důležitý záchranářský souboj svedou poslední České Budějovice s Bohemians 1905, které na 13. příčce od soupeře a předposledního Hradce Králové dělí pět bodů. "Máme před sebou již poněkolikáté klíčový zápas sezony. Všichni nás už dávno odepsali. Jsme sice realisté, ale naděje žije a dokud bude žít, musíme o ni bojovat do poslední chvilky," uvedl kouč Jihočechů František Cipro, jehož tým stále čeká na první jarní body.

"Pod tlakem jsou Budějovice i my. Bude důležité udržet nervy na uzdě, ustát to s chladnou hlavou a vyvarovat se toho, co se nám stalo s Baníkem (domácí prohra 0:2)," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník. "Máme problém v tlaku do šestnáctky. Chtít jít do zakončení, chtít dát gól - v tom je naše chyba" říká.

17:00 Ostrava - Slovácko

Trenér Ostravy Petr Frňka před domácím duelem se Slováckem doufá v nebojácnost svých hráčů: "Slovácko je těžký soupeř, který na jaře sehrál dobré zápasy proti Mladé Boleslavi, Českým Budějovicím nebo Teplicím. Spoléhají hodně na Doška, ale do ofenzivy se tlačí ve větším počtu hráčů. My jsme ale už odehráli dobré zápasy i se silnějšími soupeři, takže není důvod se bát. Pořád říkám, že se výkonnostně zlepšujeme," uvedl.

Kouč Slovácka Habanec je před výjezdem do Ostravy rád za posun do klidných vod tabulky: "Ostravě psychicky určitě hodně pomohla v minulém kole výhra nad Bohemians, kde ukončila sérii devíti zápasů bez vítězství. Jsme v posledních třech kolech neprohráli a zisk pěti bodů nás posunul do klidnějšího středu tabulky," prohlásil. 

17:00 Slavia - Jihlava

Slávistický lodivod Miroslav Beránek si uvědomuje důležitost utkání s Jihlavou: "Pro nás je to jeden z nejdůležitějších zápasů. Všichni to cítíme, že po té sérii potřebujeme vyhrát. Byť nemáme úplně kompletní kádr, musíme pro vítězství udělat maximum. Jihlava je kompaktní a dobře organizovaný tým. Hrají kombinační fotbal a venku bodují. Musíme si dát pozor, být vzadu obezřetní a zároveň předvést dostatečnou kvalitu a produktivitu vepředu," prohlásil.

Jihlavský trenér Luděk Klusáček bude své hráče připravovat na silnou záložní řadu sešívaných: "I když se Slavii výsledkově nedaří, její výkony nejsou špatné. O bodové zisky přišla v posledních dvou zápasech s Bohemians a na Spartě smolně v posledních minutách. Chceme napravit naši poslední domácí porážku s Duklou. Pozornost naší defenzivy upřeme na kanonýra Škodu, který nastřílel téměř polovinu všech branek Slavie v tomto ročníku. Náš nadcházející soupeř disponuje i velmi kvalitním středem zálohy, kde dává ofenzivě nápady Kenija a střed pole drží Deli a Baéz," ví Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články