Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dočkal: Je škoda, že se bude pouze řešit, jestli penalta byla, či ne

Praha – Díky proměněné penaltě v devadesáté minutě vystřelil Spartě důležitou výhru nad Teplicemi. Bořek Dočkal však v přehnané euforii nebyl. Spíše naopak. Mrzelo ho, že místo solidního výkonu Pražanů se nyní bude řešit pád Davida Lafaty v pokutovém území. "Je škoda, že po tom průběhu utkání se teď bude spekulovat, jestli penalta byla, nebo ne," řekl Dočkal.

Bořek Dočkal ze Sparty (vlevo) se snaží připravit o míč Jana Kroba z Teplic
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Předvedli jsme dobrý výkon a měli jsme rozhodnout mnohem dřív, šancí jsme na to měli dost. Proto mě mrzí, že se bude řešit penalta a ne náš výkon," přidal.

Sparta sice Teplice jasně přehrávala a dostávala se do velkých šancí, ale narážela buď na houževnatou obranu v čele se skvělým brankářem Grigarem, nebo na vlastní střeleckou nemohoucnost. "Bylo to o trpělivosti, i když je pravda, že i s ní to bylo na hraně. Protože když z deváté desáté šance nedáte gól, tak už víra trochu ubývá," uvedl Dočkal.

"Ale do poslední chvíle jsem věřil, že dáme gól, protože šancí bylo tolik, že jednou to už přijít muselo," prohlásil. "Já si takový zápas nepamatuji, kde bychom měli tolik možností a nedali ani jednu," řekl Dočkal, který prý před penaltou nervózní nebyl.

"Byl jsem překvapivě v klidu. Říkal jsem si, že když už jsme měli tolik šancí a nedali jsme je, tak to je osud. Buď to přijde, nebo ne," poznamenal Dočkal, který proměněnou penaltou posunul Spartu do dvoubodového odstupu za vedoucí Plzní.

"Ale na titul jsem opravdu nemyslel. Ten okamžik byl náročný sám o sobě, takže kdybych měl čas myslet na titul, bylo to špatně," uzavřel Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Sparta Praha - Teplice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články