Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Po nemoci zpátky v akci. Plzeň chce proti Dukle využít ztráty Sparty

Praha – Minulý týden kvůli infekčnímu onemocnění museli svůj duel se Slavií odložit. Fotbalisté Plzně se tak vrací do akce po čtrnácti dnech zápasem s Duklou, a to s jasným cílem. Západočeši chtějí využít ztráty Sparty, která se sice díky remíze s Jabloncem posunula o bod do čela, ale pokud Viktoria zvládne utkání jak s Duklou, tak i se sešívanými, odskočí v čele již na pět bodů. Přímý přenos sledujte 14:15 na ČT sport. Náš web pak nabídne textový on-line přenos.

Virové onemocnění postihlo minulý týden celou kabinu Viktorie, ale hráči již několik dní trénují a trenér Miroslav Koubek věří, že tréninkový výpadek se na jeho svěřencích výrazněji neprojeví.

"Doufám, že nás ta nemoc příliš neovlivní, protože ze sportovního pohledu byla vážná. Samozřejmě sestava se bude odvíjet od aktuálního zdravotního stavu hráčů," připustil Koubek, který věří, že nad Duklou vyhraje i svůj pátý ligový zápas z pozice trenéra.

Proti Pražanům se daří i Plzni, která z posledních pěti vzájemných ligových měření sil vyhrála hned čtyři a když loni v dubnu přijela Na Julisku, zvítězila suverénně 3:0. Koubek však ví, že na jeho svěřence nečeká lehký soupeř. Dukla na jaře získala hned šest bodů, jen v posledním kole nestačila na Spartu.


"Dukla není lehký soupeř, spíše náročný. První dvě jarní kola vyhrála, na Spartě také neodehrála špatnou partii, i když prohrála 0:3, což úplně neodpovídá průběhu hry," uznal Koubek.

Respekt k soupeři však panuje i na straně Pražanů, kteří se drží na šestém místě tabulky. "Soupeř se prezentuje velkou hráčskou kvalitou a velkou ofenzivní silou. Nám se utkání na Spartě výsledkově nepodařilo, ale dokázali jsme, že i s takovým mužstvem jsme schopni hrát vyrovnaně. O to víc se budeme snažit nabité zkušenosti zužitkovat v utkání s Plzní. Musíme dobře bránit a být více produktivní směrem dopředu," zdůraznil trenér domácích Luboš Kozel.

V druhém nedělním zápase se Hradec Králové utká s Bohemians Praha 1905 a věří, že by se poprvé od 10. kola mohl dostat z posledního místa v tabulce. K tomu však potřebuje uhrát více bodů než Liberec v Ostravě. "Budeme chtít hrát aktivně a chceme co nejvíc ohrožovat jejich branku. Reálná je i varianta se dvěma útočníky," naznačil trenér Bohuslav Pilný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články