Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Polský ministr sportu suspendoval celé vedení fotbalového svazu

Varšava - Celé vedení národního fotbalového svazu PZPN dnes odvolal polský ministr sportu Miroslaw Drzewiecki. Pro vysvětlení uvedl, že ve svazu panuje chaos a hrozilo, že nebude moci reálně dál pracovat. Ministr zároveň ujistil, že není ohrožena příprava na Euro 2012, které organizuje Polsko společně s Ukrajinou. Drzewiecki dále dodal, že o odvolání svazu informoval šéfa UEFA Michela Platiniho.

"Jsme v šoku, je to překvapivé rozhodnutí," uvedl mluvčí svazu Zbigniew Koźmiński. Ministr pověřil řízením svazu nezávislého správce Roberta Zawlockého. Volba nového prezidenta svazu plánovaná na konec října se uskuteční.

Dnes dopoledne se ministr na půdě budoucího národního stadionu setkal s dosavadním předsedou svazu Michalem Listkiewiczem, který prý o jeho záměrech nic nevěděl. Řekl, že doufá, že situace se nedotkne polské reprezentace, kterou čeká 11. října v Chorzówě utkání kvalifikace mistrovství světa s českými fotbalisty.

Dzrewiecki svůj krok vysvětlil tím, že svaz neplnil rozhodnutí přijatá na valné hromadě.

Polský svaz čelí obvinění, že nezabránil rozsáhlé korupční aféře ve fotbalu. Do skandálu je zapleteno minimálně 29 profesionálních týmů. Obviněno bylo okolo 130 osob, z nichž první už stanuly před soudem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články