Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Baroš: Odvolání trenéra Svědíka je nekoncepční

Ostrava - Milan Baroš je zklamán pátečním odvoláním trenéra Martina Svědíka. Čtyřicetiletý kouč byl v pátek vedením ostravského klubu sesazen z funkce a nahrazen dosavadním trenérem druholigového Táborska Petrem Frňkou.

Milan Baroš na tréninku Baníku Ostrava
zdroj: ČT sport

"Musím říct, že to pro mě bylo obrovské a nepříjemné překvapení. Trenér Svědík byl jak profesně, tak lidsky na velmi vysoké úrovni. Viděl bych jako rozumnější řešení doplnění kádru o kvalitního ofenzivního hráče," řekl Baroš.

Ostrava v minulém týdnu udivila nečekaným propuštěním kouče Svědíka, který nejmladší prvoligový kádr dovedl v podzimní části sezony k pátému místu. Předseda představenstva a majitel klubu Petr Šafarčík to zdůvodnil především slabou ofenzivou a podprůměrnými ukazateli v herních činnostech, jako jsou držení míče, střely či přihrávky.

Nejslavnější ostravský odchovanec a historicky druhý nejlepší střelec české fotbalové reprezentace popřel, že by s ním vedení klubu na téma Svědíkova odvolání vedlo jakékoliv konzultace, jak to naznačoval Šafarčík. "Mluvili jsme spolu teprve, když už to bylo veřejné tajemství. On je samozřejmě majitel a má právo dělat rozhodnutí podle sebe, já jsem mu jenom sám za sebe řekl svůj názor, že s výměnou nesouhlasím. Jak už jsem řekl, trenér Svědík dělal dle mého práci i s realizačním týmem dobře. Odvolání je nekoncepční," řekl Baroš.

Baroš: Kabina dosud společně s realizačním týmem táhla za jeden provaz

Podle bývalé hvězdy Liverpoolu či Galatasaraye Istanbul nemůže žádný trenér pracovat koncepčně, pokud dostává tolik prostoru jako trenéři v Ostravě. Na lavičce Baníku se od příchodu nových akcionářů před necelými třemi lety v pozici hlavního trenéra protočilo již osm jmen: Pavel Malura, Radoslav Látal, Martin Pulpit, Tomáš Bernady, Erich Cviertna, František Komňacký, Martin Svědík a nyní Petr Frňka.

"Takhle se koncepčně určitě nepracuje. Nový trenér přinese jiný pohled na fotbal, odlišné návyky, způsob hry a to celé bude zase trvat nějakou dobu. Kabina dosud společně s realizačním týmem táhla za jeden provaz. O to větší překvapení Svědíkovo odvolání pro mě je," řekl Baroš.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 je jedním z příkladů klubového patriotismu. Už při svém prvním návratu do Ostravy loni v únoru odehrál celé jaro zadarmo a týmu pěti góly pomohl k záchraně. Ještě předtím od klubu v dražbě za milion korun koupil dres posledních ostravských mistrů z roku 2004. I nyní na podzim se pro angažmá v Baníku rozhodl navzdory mnoha lukrativním nabídkám z ciziny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články