Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Znovuzrození útočníci zařídili Jablonci výhru nad Žižkovem

Jablonec - Zápas mezi Jablonce a Žižkovem přinesl především probuzení domácích útočníků Heska a Lafaty, kteří se postarali o zaslouženou výhru Jablonce 2:0. Obě mužstva několikrát i po poločase měla šanci na vstřelení gólu a k vidění byl místy líbivý fotbal, ale kanonýři se už neprosadili.

Utkání Jablonec - Žižkov
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jablonečtí fotbalisté vstoupili do utkání velmi aktivně a již ve druhé minutě diváci tleskali krásné akci, kterou na půlce založil Valenta:  Hamouz se rozběhl k brance Žižkova a zpětnou přihrávkou vybídl spoluhráče ke skórování, ale ani jeden ze čtyř dobíhajících hráčů v zeleném míč netrefil. Aktivní hra přinesla už ve 12. minutě gól: Jablonec na půlce rychle rozehrál trestný kop na rozběhnutého Heska, který si všiml postavení brankáře Hrušky a chytrým lobem otevřel skóre zápasu.

Hosté dál měli snahu a znovu u toho byl Švancara, jehož ránu musel likvidovat gólman Špit a založil akci, na jejímž konci byla druhá branka, o kterou se zasloužil další útočník Lafata. Od té doby se hra přelévala ze strany na stranu, až závěr poločasu patřil hostům, kteří domácí zatlačili před šestnáctku, ovšem ze svého závaru nedokázali vytěžit žádnou šanci.

Do druhé půle udělali oba trenéři změny v sestavě. V domácí kabině zůstal zraněný Žofčák, jehož nahradil Hloušek a na straně hostů provedl trenér Csaplár hned dvě střídání. I proto asi Žižkov začal velice aktivně a ve 47. minutě pálil nebezpečně opět Švancara, jenže Špit jeho střelu znovu chytil.

V 74. minutě se ke slovu dostali znovu domácí, ovšem ani Pavlík z trestného kopu gólmana Hrušku nepřekvapil. Zanedlouho měl blízko ke gólu střídající Klapka, ale jeho ránu Hruška v pádu vykopl nohou na roh. Otevřený fotbal v závěru utkání pokračoval, ale žádnou branku už nepřinesl, a tak spoře zaplněná Chance Arena slavila zaslouženou výhru domácích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články