Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pelého kvůli zhoršenému stavu převezli na jednotku speciální péče

Sao Paulo – Na jednotku intenzivní péče musel být přeložen slavný brazilský fotbalista Pelé, jenž se v nemocnici léčil se zánětem močových cest. Podle vedení kliniky v Sao Paulu je důvodem nestabilní stav čtyřiasedmdesátileté legendy a potřeba zvýšené kontroly, Pelého mluvčí ale tvrdí, že byl přeložen do klidnějšího křídla jen kvůli zajištění soukromí.

Fotbalová legenda Pelé
zdroj: ISIFA

"Necítil se dobře, protože se tam pohybovalo množství lidí. Teď to bude klidnější," řekl Pelého asistent José Fornos Rodrigues s tím, že je Pelé "naprosto v pořádku".

Zástupci kliniky v oficiálním prohlášení upřesnili, že byl Pelé přeložen na speciální oddělení, nikoliv přímo na jednotku intenzivní péče. "Pacient byl přeložen na oddělení, kde ho budeme moci lépe sledovat. Není to ale jednotka intenzivní péče, je to její předstupeň," uvedl mluvčí nemocnice. Konkrétnější informace o Pelého zdravotním stavu ale neposkytl.

Trojnásobný mistr světa se v pondělí ocitl v nemocnici podruhé v krátké době. Znovu v lékařské péči skončil devět dní poté, co opustil nemocnici Alberta Einsteina po operaci ledvinových kamenů. Při běžné pooperační kontrole totiž lékaři odhalili infekci močových cest a museli Pelému nasadit nitrožilně antibiotika. Podle středečního prohlášení byl jeho stav stabilní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články