Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Chovanec po další prohře: Chybí nám větší bojovnost a rychlost

Bratislava Léčba Jozefem Chovancem zatím ve Slovanu Bratislava neprobíhá podle plánu. Českému kouči se sice se slovenským mistrem podařilo vyhrát několik zápasů, ale výkony jeho svěřenců jsou značně nevyrovnané, což se znovu ukázalo o víkendu, kdy prohráli s Myjavou 0:1. Sám Chovanec vidí hlavní potíže především v rychlosti a bojovnosti, které podle něj nejsou dostatečné.

Ilustrační foto

"Typologicky nám chybějí bojovníci. Slovan se v minulosti snažil hrát technický fotbal, což se mu dařilo. Teď už to nestačí, k fotbalovosti není třeba běhat, ale sprintovat a bojovat daleko víc," řekl Chovanec. 

Proti Myjavě mu u domácích hráčů chyběla lepší koncovka i pohyb. "Soupeř byl velmi nebezpečný z brejků, s vypětím všech sil jsme je až na jeden zachránili. Pohybově to bylo z naší strany slabé," kritizoval Chovanec. 

"Myjava šla za vítězstvím s větší vůlí, byla dynamičtější, agresivnější, prohrávali jsme souboje ve středu pole. To byl hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy," doplnil čtyřiapadesátiletý kouč, který vede i Čechy Tomáše Jablonského a Pavla Fořta. 

Slovan sice ve Slovenském poháru vítězí nad soupeři z nižších soutěží, ale v lize střídá dobré a špatné výsledky. Bratislavští z pěti zápasů pod Chovancovým vedením dvakrát vyhráli, třikrát prohráli a po 16 odehraných duelech mají na kontě jen 22 bodů. "Nedaří se nám udržet stabilní výkonnost. Přijde jedna vlaštovka, ale potom opět spadneme do šedého průměru," litoval bývalý trenér pražské Sparty nebo české reprezentace. 

"Musíme s tímto stavem pracovat, protože už ve čtvrtek nás čeká další náročný zápas," upozornil Chovanec na domácí utkání proti Young Boys Bern ve skupině Evropské ligy. V ní Slovan v konkurenci Sparty, Neapole a Bernu zatím čtyřikrát prohrál a se skóre 0:14 je jasně poslední bez šance na postup. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články