Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemians remizovali v bojovném utkání s Brnem 0:0

Praha - Dohrávka 14. kola Synot ligy byla plná nervozity a nepřesností. Brno ukončilo sérii pěti proher, ale zůstalo předposlední v tabulce. Pražané v nejvyšší soutěži bodovali poprvé po třech kolech a jsou na desátém místě tabulky. Utkání jste mohli sledovat v podrobné on-line reportáži.

Utkání Bohemians 1905 - Zbrojovka Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

První a na dlouhou dobu největší možnost si vypracovali domácí, kteří na svém hřišti nepodlehli Zbrojovce v lize od srpna 2002. Ve 14. minutě Jindřišek zakroutil přímý kop jen těsně vedle levé tyčky. Poté se dostal do úniku brněnský Vávra, ale vracející se obránci s gólmanem Švengerem mu zabránili v lepším zakončení. Na druhé straně v šestnáctce Mosquerovi v rozhodující chvíli ukopl míč Buchta.

Jinak ale první půle nenabídla divákům žádný strhující ofenzivní fotbal a na obou týmech bylo hodně vidět, že momentálně neprožívají povedené období. I po změně stran pokračovalo v Ďolíčku hodně bojovné utkání s minimem šancí. Na první střelu na bránu čekaly čtyři tisícovky fanoušků až do 82. minuty, kdy Švenger po rohu s vypětím sil vyrazil Buchtovu hlavičku na tyčku. Střídající Slančík pak poslal dorážku "nůžkami" nad břevno.

"Celý zápas jsem se víceméně nudil, bylo tam jenom pár centrů, malé domů a nejdůležitější zákrok přišel až na konci," řekl gólman vršovického týmu Milan Švenger. "Nejdůležitější je, aby se brankář celý zápas udržoval v permanenci. Byly tam centry, hodně hra nohou, takže jsem se necítil, že bych nějak strádal. Nebylo to nic hrozného," doplnil kmenový hráč Sparty.

Bohemians měli v závěru tlak, ale brněnského gólmana Hladkého vážněji neohrozili. I proto je při odchodu ze hřiště doprovázel pískot z tribun a pokřik "My chceme Bohemku".

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Bohemians 1905 - Brno

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Proske - Peřina, Mokrusch. ŽK: Nerad - Zavadil. Diváci: 4108.

Bohemians: Švenger - Pauschek, Krch, Cseh, Šírl - Moravec (72. Bartek), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (62. Nerad). Trenér: Pivarník.

Brno: Hladký - Schuster, Košťál, Jugas - Buchta, Malík, Zavadil, Lutonský - Vávra (59. Hyčka), Moukanza (90. Keresteš), Sýkora (81. Slančík). Trenér: Kotal.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Nevím, zda je co hodnotit. Při některých prohrách, například v Mladé Boleslavi, jsem byl spokojený s výkonem mužstva, ale z dnešního zápasu musely bolet oči. Z obou stran nesplnil prvoligové parametry. Dneska to byl od nás neodvážný výkon, pět hráčů tam neexistovalo. Ani při napadání rozehrávky, ani při podržení balonů, ani při nábězích do koncovky. Neumím si to vysvětlit a jsem zklamaný. Když nám to nejde herně, musí to jít bojovností, ale to mi u hráčů, kterým se nedařilo, také chybělo. Z mého pohledu to byl nejhorší výkon podzimu. Nebyli jsme ve své kůži. Diváci jsou zklamaní, mají být proč zklamaní, protože to nebyl týmový výkon,"

Václav Kotal (trenér Brna): "Myslím, že to mělo ke kvalitnímu fotbalu hodně daleko. My v té naší situaci bohužel asi nejsme schopni podat lepší výkon nebo alespoň ohrozit branku soupeře. To, co jsme si, dá se říct, nevytvořili, se ani nedá hodnotit. Určitě spokojenost s bodem z cizího hřiště, ale určitě ne s výkonem. Pokud se chceme zachránit v lize, tak musíme podat o sto procent lepší výkon. Máme hodně mladé hráče a tři starší hráče, chybí nám ta střední generace. Je potřeba mužstvo doplnit, abychom nehráli takovou nedůstojnou roli. Dnešní utkání se mi opravdu nelíbilo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy