Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jankulovski nasměroval AC Milán k výhře nad Curychem

Milán - Český fotbalista Marek Jankulovski nasměroval svojí brankou ze závěru prvního poločasu AC Milán k výhře 3:1 nad FC Curych v úvodním zápase 1. kola Poháru UEFA. Po změně stran přidali další góly domácích Pato s Borriellem a jeden ze spolufavorirů soutěže výrazně nakročil k postupu do základní skupiny.

Marek Jankulovski
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jankulovski potvrdil, že má v poslední době střeleckou formu, trefil se přesně po měsíci od svého gólu v přípravném duelu proti Juventusu. Dnes přišla velká chvíle českého reprezentačního zadáka v nastaveném čase první půle, kdy doklepl Seedorfovu střelu, vyraženou hostujícím brankářem Leonim.

AC se uklidnil a po změně stran si vylepšil pozici do odvety, která je na programu za čtrnáct dní. V 57. minutě se radoval Pato a na 3:0 zvýšil v 74. minutě Borriello, po jehož trefě Jankulovski opustil trávník na San Siru. Hostům se povedlo jen snížit zásluhou Djuriče, i tak ale dali Milánští aspoň částečně zapomenout na katastrofální vstup do italské ligy, kde jsou po dvou kolech předposlední.   

Salcburk, jehož barvy hájí záložníci Karel Piták a Patrik Ježek, dlouho držel nadějný výsledek na hřišti dvojnásobného vítěze soutěže Sevilly. Hosté sice už v šesté minutě inkasovali z kopačky Diega Capela, ale ve zbytku utkání pečlivě bránili a druhý gól dostali až v nastavení od střídajícího Adriana Correiry. Ježek zůstal jen na lavičce, Piták je po zranění. 

Výsledky:

AC Milán - FC Curych 3:1 (1:0) 
Branky: 45.+1 Jankulovski, 57. Pato, 74. Borriello - 78. Djurič. 
     
Racing Santander - Honka Espoo (Fin.) 1:0 (0:0) 
Branka: 46. Jonathan. 
     
FC Sevilla - Salcburk 2:0 (1:0) 
Branky: 6. Diego Capel, 90.+2 Correira. 
     
Sampdoria Janov - FBK Kaunas 5:0 (3:0)
Branky: 14. a 22. Bonazzoli, 36. a 57. Cassano, 90. Fornaroli. ČK: 87.
Lukša (Kaunas). 
     
Bröndby Kodaň - Rosenborg Trondheim 1:2 (0:1)
Branky: 63. Krohn-Dehli - 29. Sapara, 56. Skjelbred. 
     
Borussia Dortmund - Udine 0:2 (0:2) 
Branky: 7. Flores, 34. Inler. 
     
Stade Rennes - Twente Enschede (Niz.) 2:1 (1:1) 
Branky: 37. Mbia, 49. Bocanegra - 12. Denneboom.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články