Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pro české týmy dnes začíná pohár UEFA

Praha - Fotbalové týmy Sparty Praha, Slavie Praha a ostravského Baníku se dnes představí v prvním kole poháru UEFA. Nejzajímavější soupeř čeká na Ostravu, která na Bazalech přivítá moskevský Spartak. Poslední mistr ligy, pražská Slavia, začíná taktéž domácím zápasem. Jeho soupeřem bude rumunský celek FC Vaslui. Sparta nastoupí k úvodnímu klání 1. kola proti chorvatskému Dinamu Záhřeb.

Spartak Moskva se představí s novým koučem Michaelem Laudrupem. Slavný dánský fotbalista byl do nové role jmenován teprve před čtyřmi dny. V dresu hostů by se měli ostravským divákům představit také reprezentační obránci Martin Jiránek a Radoslav Kováč. Zápas mohou diváci ČT4 sledovat od 18:45.

Slavia sice nastoupí proti neznámému, ale velmi ambicióznímu celku. FC Vaslui byl založen teprve v roce 2002, nejvyšší soutěž hraje jen tři roky, přesto už teď patří k nejlepším rumunským celkům. Slávistický trenér stále nebude moci počítat s obráncem Dřížďalem, který ale již začíná trénovat, nejistý je start i útočníka Šenkeříka. Naopak na lavičce by měl být zkušený Šmicer, který odehrál již několik minut v posledním ligovém souboji proti Jablonci. Na stadionu v Edenu rozehrají fotbalisté Slavie úvodní kolo poháru UEFA od 19:15.

Sparta se bude muset v Záhřebu obejít bez zraněných obránců Kladrubského s Kučerou. Na poslední chvíli vypadnul z výpravy také Jan Holenda, který má nakopnutý kotník, a tak ho v nominaci k utkání nahradil Bonny Wilfried. "Musíme hrát disciplinovaně, důsledně v defenzivě a odvážně v ofenzivě," zdůraznil Lavička, jak by si představoval hru svého týmu. Stejně jako pro Spartu je i pro Dinamo druhá nejvýznamnější pohárová soutěž náhražkou za neúčast v Lize mistrů, v níž oba ambiciózní kluby ztroskotaly ve třetím předkole. Zápas začíná od 20:45.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články