Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Táborsko po kanonádě vede druhou ligu, Žižkov je o skóre druhý

Praha – Neporazitelnost Táborska v druhé lize trvá. Jihočeši nenašli přemožitele ani v devátém kole sezony a po jasné výhře 4:0 na hřišti Ústí nad Labem se posunuli do čela tabulky. O skóre za nimi je Žižkov, jenž pouze remizoval 2:2 na hřišti Mostu. Třetí už je Olomouc. Exligový celek rozstřílel Vlašim 6:0.

Radost fotbalistů Táborska
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: František Panec

O výhře Táborska rozhodli Strnad s Traorem, kteří dali po dvou gólech. Jihočeši si tak kromě série bez porážky prodloužili i úspěšné střelecké tažení, v každém z posledních pěti zápasů dali minimálně tři branky a dohromady jich v nich zaznamenali 17.

Také ve druhé předehrávce vyhráli hosté rozdílem třídy, když Pardubice zvítězily v Opavě 5:0. Východočeši tak naplno bodovali po dvou kolech, domácí naopak prodloužili čekání na vítězství na šest zápasů.

Most se proti favoritovi ujal vedení po čtvrthodině hry, kdy se prosadil dorážkou Kurtaj. Pražané odpověděli za dvanáct minut gólovou hlavičkou Voltra a domácí pak několikrát podržel brankář Divkovič.

Baník vstřelil druhou branku v 70. minutě díky umístěné ráně Mliky, ale Žižkov i podruhé vyrovnal. Čtyři minuty před koncem nejlepší střelec Viktorie Folprecht proměnil penaltu za faul Divkoviče na Súkenníka. Čtrnáctý Most ani v pátém domácím duelu nevyhrál.

Zlín začal výborně a v šesté minutě ho poslal do vedení Železník po chybě znojemské obrany. Kapitán hostů mohl za čtvrt hodiny přidat druhý zásah, ale tentokrát jeho rána škrtla tyčku.

Úvod druhé půle patřil Znojmu. Nejprve v 57. minutě hlavou vyrovnal Pázler a za devět minut ho napodobil rovněž hlavičkující Žondra. "Ševci" ale nakonec s prázdnou neodjeli: bod jim na poslední chvíli zajistil střídající Poznar, který ve druhé minutě nastavení opět skóroval hlavou.

Sigma si doma zastřílela

Rozhodujícím okamžikem zápasu v Olomouci byla chyba vlašimského brankáře Fendricha, kterému vypadl míč a následně stáhl Navrátila, za což dostal červenou kartu a následoval pokutový kop, který proměnil Plšek. Náhradní brankář Rondzik pak po zbytek poločasu držel naděje hostů, jenže Sigma po změně stran spustila gólostroj v podobě čtyř branek během deseti minut. Trefili se Houska, Šindelář, Vepřek a skóre uzavřel dvěma zásahy Chorý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání druhé ligy Sigma Olomouc - Vlašim

Sokolov v Karviné díky Červenkovi vedl, domácí ale při premiéře v areálu Kovona skóre otočili. V poslední minutě prvního poločasu vyrovnali zásluhou Janíčka a krátce po přestávce přidal vítěznou druhou branku Jurdík.

Třinec sice nad Kolínem dvakrát vedl, pokaždé se o to postaral Gavlák, hosté však vždy našli odpověď. Na konečných 2:2 srovnal deset minut před koncem Biško. Kolín tak bodoval potřetí za sebou a na patnáctém místě tabulky má před posledním Ústím náskok jednoho bodu. 

Výsledky 2. ligy:

Ústí nad Labem - Táborsko 0:4 (0:1)

Branky: 28. a 60. Strnad, 66. a 82. Traore. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Melichar. ŽK: Zukič, J. Peterka, Nešický - Divíšek. Diváci: 1 059.

Třinec - Kolín 2:2 (1:1)

Branky: 6. a 63. Gavlák - 8. Svátek z pen., 80. Biško. Rozhodčí: Bílek - Kříž, Machálek. ŽK: Vomáčka, Lisický - Bláha, Svátek, Klapka, Jurečka, Janec. Diváci: 507. 

Karviná - Sokolov 2:1 (1:1)

Branky: 45. Janíček, 47. Budínský - 27. Červenka. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Dobrovolný. ŽK: Urgela, Jurdík - Machek, Ouedraogo, Hofmann.

Sigma Olomouc - Vlašim 6:0 (1:0)

Branky: 58. a 79. Chorý, 24. Plšek z pen., 48. Houska, 53. Šindelář, 55. Vepřek. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kotalík. ŽK: Cana - Průcha. ČK: 21. Fendrich (Vlašim). Diváci: 2 077.

Frýdek-Místek - Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branka: 79. Breite. Rozhodčí: Váňa - Kožár, Caleteka. ŽK: Zieris, Daníček, Filip, Porcal (všichni Varnsdorf). Diváci: 1 854.

Most - Žižkov 2:2 (1:1)

Branky: 15. Kurtaj, 70. Mlika - 27. Voltr, 86. Folprecht z pen. Rozhodčí: Kovařík - Zeman, Ratajová. ŽK: Řehák, Divkovič - Reiter, Voltr. Diváci: 441.

Znojmo - Zlín 2:2 (0:1)

Branky: 57. Pázler, 66. Žondra - 6. Železník, 90.+2 Poznar. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Antoníček. ŽK: Ledecký, Buchta, Žondra - Hájek, Matějov, Hubáček. Diváci: 852.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články