Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tomáš Grigar a jeho neobvyklé dresy

Teplice – Jednička v brance prvoligových Teplic si nepotrpí na extravagance, přesto se najde v jejím případě zvláštnost, o níž stojí za to se zmínit. Oním specifikem jsou neobvyklé dresy, v nichž jednatřicetiletý gólman nastupuje do zápasů Synot ligy. "Každý hráč, i gólman, se musí v dresu dobře cítit, když tomu tak není, tak ten výkon není ideální. Myslím, že to hraje velkou roli," povídá Tomáš Grigar.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve dresu se musí gólman dobře cítit

Fotbalovou veřejnost i vlastní spoluhráče zaujal volbou netradičního trikotu před začátkem minulé sezony. "Loni jsme si ten černo-červený vybrali s Martinem Slavíkem, když jsme se byli podívat u našeho sponzora, co tam má za dresy. A tenhle se nám líbil. Sice nám řekli, že není gólmanský, ale my jsme si z toho dres udělali. Ze začátku to většina lidí považovala za bláznovství, ale postupem času se to začalo líbit více a více," vybavuje si Grigar.

Na severu Čech působí od ledna 2009, předtím byl více jak pět let ve Spartě, a třebaže si na Letné moc nezachytal, za šanci dostat se z druholigových Vítkovic do tuzemského špičkového týmu je dodnes vděčný. "Sparta je druhým klubem, kterému fandím po Teplicích, a sleduju jeho výsledky," povídá čtyřnásobný majitel čistého konta v dosavadním průběhu podzimní části. V ní chytá v dresu, jehož výběr už nemohl ovlivnit, ale nestěžuje si.

"Letos jsme přišli k hotovému a dostali jsme to, co teď máme, přezdívá se tomu dresu Argentina, ale taky dost lidí říká, že to je jak Boleslav."

Do budoucna si velké plány rozhodně nedělá. "Samozřejmě rád bych tu zůstal, ale nikdy nevíte, co bude. Může se stát, že to tady dochytám, ale může se i stát, že mě odsud za půl roku vyhodí," dodává Grigar.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články