Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Fotbalisté Sparty vyhráli v Brně a vedou o tři body před Libercem

Brno - Fotbalisté Sparty vyhráli v šestém kole první ligy v Brně 2:0 a vedou tabulku o tři body před Libercem. V pondělí se jim v dohrávce s Jabloncem může na tři body přiblížit také Slavia, další pronásledovatel z Mladé Boleslavi však dnes ztratil remízou v Českých Budějovicích.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ve sparťanském dresu nastoupil po zranění poprvé v této sezoně slovenský záložník Kisel a hned ve 12. minutě se po akci dalšího rekonvalescenta Matušoviče zapsal mezi střelce. Sedm minut před koncem pojistil vítězství hostů střídající Vacek. Brňané sice měli zejména v druhém poločase výraznou převahu, do šance se ale nedostali.

"Nevypracovali jsme si žádnou šanci. Sparta měla super produktivitu. Ačkoli jsme hráli o hodně lépe než proti Mladé Boleslavi, tak jsme se neprosadili," konstatoval po utkání trenér Brňanů Petr Uličný. "Do utkání jsme přitom vstoupili velmi dobře. Prvních deset minut se mi líbilo, naši hráči bojovali, běhali. První poločas byl z naší strany velmi kvalitní i z fotbalového hlediska. Až na to, že Sparta měla kvalitní defenzivu a nepouštěla nás do koncovky," pokračoval brněnský kouč.

Teplice zdolaly Baník Ostrava 1:0 a přerušily sérii čtyř zápasů bez výhry. Převahu domácích korunoval v 62. minutě gólem po nacvičeném signálu Sabou. Pak se ale nechal vyloučit Verbíř a Baník se v závěru tlačil za vyrovnáním, proti dobře fungující teplické obraně ale příliš nezmohl. V nervózním závěru zápasu musel ze hřiště po druhé žluté i ostravský Neuwirth a útočník Svěrkoš po utkání podle Teplických napadl domácího Rosu.

Trenér Josef Csaplár zažil vítěznou premiéru na lavičce Žižkova, když Viktoria porazila nováčka Bohemians Praha 4:2. Domácí fotbalisté sice vedli po poločase už o dvě branky díky Švancarovi a Šťastnému, ale soupeř, který také na Žižkově hraje své domácí zápasy, v rozpětí čtyř minut vyrovnal po trefách Dobeše s Macháčkem. Góly Vozábala a Naumova však zajistily Žižkovu přece jen výhru a ani vyloučení Besty na tom nic nezměnilo.

6. kolo zakončí pondělní dohrávka mezi Slavií a Jabloncem.

Výsledky:

SK Kladno - Sigma Olomouc 2:0

FK Viktoria Žižkov - FK Bohemians Praha 4:2 (2:0)

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:1

FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 2:2

FK Teplice - Baník Ostrava 1:0

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:1

FC Brno - AC Sparta Praha 0:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články