Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Boleslav sahala v Lyonu po remíze. Nakonec ji neudržela a v EL končí

Lyon (Francie) – Svoje působení na evropské scéně mohli zakončit cennou remízou. Fotbalisté Mladé Boleslavi však na dílčí úspěch proti Lyonu nedosáhli. Po úvodním výprasku 1:4 prohráli s francouzským i odvetný duel třetího předkola Evropské ligy, tentokrát 1:2, a v soutěži podle očekávání končí.

Mladoboleslavský útočník Michal Ďuriš (uprostřed) v zápase proti Lyonu
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Svěřenci Karla Jarolíma skončili ve stejné fázi soutěže po dvou letech, v létě 2012 nestačili na Twente Enschede.

V brance Mladé Boleslavi nakonec dostal důvěru opět Hruška, který v posledních dvou soutěžních zápasech pustil pět gólů a udělal dvě velké chyby. Poprvé zasahoval v páté minutě, kdy vyrazil na roh hlavičku Fekira.

Lyon poté zahrozil z přímého kopu. Lacazette však těsně minul branku. Na druhé straně v 17. minutě málem otevřeli skóre Středočeši. Domácí gólman Lopes po rohovém kopu vyboxoval míč ke Štohanzlovi a ten hlavou z hranice šestnáctky trefil břevno.

Mladá Boleslav hrála se sedminásobným francouzským mistrem sebevědoměji než v prvním duelu a lépe bránila, i když občas v defenzivě nechávala okna. Deset minut před pauzou Benzia zblízka dostal míč na dlouhou nohu a zamířil vedle.

Domácí před 22 tisíci diváky prolomili bezbrankový stav v 58. minutě. Fekir se prokličkoval do pokutového území, jeho přihrávku Smejkal nešťastně tečoval před Lacazetteho, který z brankové čáry neměl větší problém skórovat.

Útočník Lyonu mohl o chvíli později přidat druhý zásah, ale tentokrát po úniku zamířil kousek vedle branky. Olympique po gólu hodně ožil a sevřel soupeře v jeho vápně. Přímý kop Lacazetteho vyrazil Hruška.

Boleslav se z tlaku soupeře vymanila a v 71. minutě vybojovala penaltu po zákroku Koného na Skaláka. K pokutovému kopu se postavila letní posila Milla a sebevědomým obloučkem vyrovnala. Dvacetiletý záložník si připsal premiérovou soutěžní trefu.

Lyon v závěru téměř nepustil hosty z jejich poloviny, ale druhou branku nepřidal. Největší šanci neproměnil Malbranque, jeho tvrdou ránu chytil Hruška. Ten však v 89. minutě přeci jen inkasoval, když náhradník Njié proměnil sólový únik.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Lyon - Ml. Boleslav

Olympique Lyon - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)

Branky: 58. Lacazette, 89. Njié - 71. Milla z pen. Rozhodčí: Klossner - Vogel, Jobin (všichni Švýc.). ŽK: Umtiti, Fekir, B. Koné - Bořil, Rosa, Ďuriš, Navrátil, Šultes. Diváci: 22 717. První zápas: 4:1, postoupil Lyon.

Lyon: Lopes - Jallet, Rose (53. Ferri), Umtiti, Bedimo (36. B. Koné) - Tolisso, Gonalons, Malbranque - Fekir - Lacazette (72. Njié), Benzia. Trenér: Fournier.

M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Milla, Ščuk - Skalák (79. Bartl), Šisler (71. Magera), Štohanzl - Ďuriš (68. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Hubert Fournier (trenér Lyonu): "Zápas byl takový i proto, že úvodní utkání jsme venku vyhráli 4:1 a cítili jsme se kvalifikovaní. Proti nám stál soupeř, který dobře hrál a bránil. Měli jsme také problémy s tím, že jsme kvůli zranění museli dvakrát přeskládat obranu. Nejsem znepokojený, i když dneska jsme neviděli pravou tvář Lyonu a bude třeba hrát lépe."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Už jsem avizoval, že jsme chtěli uhrát lepší výsledek než v prvním zápase. Škoda, že se zápas takhle vyvíjel. Lyon tam v druhém poločase měl nějaké situace, a když jsme to přečkali, podařilo se nám skóre srovnat. Bohužel druhou branku jsme inkasovali po naší útočné standardní situaci. Měli jsme balon pod kontrolou a nemělo by se stát, že bychom pustili soupeře do rychlého úniku."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články