Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia chce navázat na úvodní vítězství, doma přivítá neoblíbený Baník

Praha – V minulém ročníku bojovali až do posledních kol o to, aby se udrželi v soutěži. Letos však cíle fotbalistů Slavie a Baníku míří výš, což potvrdili i v prvním kole. Pražané vyhráli na Slovácku a Ostrava vybojovala cenný bod na hřišti Dukly. Oba celky chtějí na povedený vstup do sezony navázat i v druhém ligovém duelu sezony, v němž je čeká vzájemné střetnutí v pražské Synot Tip Aréně. Textový on-line přenos sledujte od 20:15 na našem webu.

Slavia po letních změnách v premiéře nového trenéra Miroslava Beránka vyhrála nad Slováckem 2:1 a naznačila, že chce zapomenout na nevydařené minulé sezony. Pozitivní vykročení však potřebuje potvrdit i doma před vlastními fanoušky.

"Přál bych si, aby v utkání pokračovalo takové to klasické spojení hráčů s diváky, jak tomu bylo na Slovácku. Z toho jsem nadšený. Věřím, že jsme vítězstvím přilákali fanoušky do Edenu a že bude taková atmosféra, ve které diváci poženou hráče za vítězstvím, a hráči v utkání odevzdají vše," řekl Beránek. "Nemusí se třeba povést vítězství, ale jdeme do utkání s tím, že chceme vyhrát a chceme předvést kvalitní výkon," dodal.

Jeho svěřence ale čeká neoblíbený soupeř. Nad Baníkem vyhrála Slavia naposledy v roce 2009 a z posledních devíti utkání získala jen pět bodů za remízy. Naposledy v závěrečném kole minulé sezony prohrála na Baníku 0:2 po gólech Francise Narha.

"Po příchodu trenéra Beránka a návratu zkušeného Latky bude mít Slavia určitě lepší organizaci hry. V jejím zápase na Slovácku jsme viděli chuť a vůli slávistů, ale také to, že Slovácko bylo po většinu času lepší a vytvářelo si šance," konstatoval trenér Baníku Martin Svědík.

"Nám sice zápas na Dukle úplně nevyšel, ale neděláme z toho vědu a věříme, že hráči půjdou výkonnostně nahoru. Chceme vidět více kvalitních finálních přihrávek a důrazu v šestnáctce," dodal. Až na Filipa Kášu má k dispozici celý kádr.

Také Slavia jde do utkání téměř kompletní; ze sestavy, která nastoupila v 1. kole, chybí jen Martin Dobrotka. "Má nakopnutý kotník ze Slovácka a chceme, aby byl připraven příští týden. V tréninku s mužstvem už je i Boudjemaa. Stále chybí jen Mičola s Vyhnalem," dodal Beránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla - Baník

Dobrotku v sestavě zřejmě nahradí argentinský záložník Aldo Baéz. "Těším se opravdu moc. Bude to můj první zápas na našem krásném stadionu. Věřím, že nás dorazí podpořit hodně fanoušků a bude skvělá atmosféra," řekl Baéz, který má s Baníkem zkušenosti ještě z dresu Trenčína.

"Hráli jsme s ním v létě přípravné utkání. Vím, jaké mají mužstvo, znám několik jejich hráčů. Viděl jsem je také, když hráli v minulém kole proti Dukle. Myslím, že to bude těžký zápas, ale pokud budeme plnit věci, které budeme mít za úkol, a budeme makat na sto procent, tak si myslím, že můžeme vyhrát," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články