Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Novým trenérem fotbalistů Žižkova se stal Csaplár

Praha - Nástupcem Stanislava Grigy ve funkci trenéra fotbalistů Viktorie Žižkov byl dnes dopoledne jmenován Josef Csaplár. Příchod nového kouče oznámil sportovní ředitel klubu Pavel Kuka, podle nějž Csaplár podepsal ve Viktorii dvouletý kontrakt.

Csaplár se mužstva ujal již v pondělí, stávající realizační tým se už jinak měnit nebude. "K dalším výměnám nedošlo, nový trenér bude spolupracovat s lidmi, kteří na Žižkově dosud působili," uvedl Kuka, který už minulý týden naznačil, že někdejší kouč Příbrami, Liberce a Slavie je mezi adepty na uvolněný post. 

Trenérská kariéra Josefa Csaplára

FK Marila Příbram
FC Slovan Liberec
SK Slavia Praha
Panionios Atény
Wisla Plock

O víkendu podle všeho došlo k definitivní dohodě a Csaplár tak opustí roli skauta anglických klubů. Tu zastával po návratu z polského Plocku, kde působil od roku 2005 do loňského dubna.

Csaplár bude trénovat již čtvrtý český prvoligový klub. Před deseti lety začínal v Příbrami, poté působil ve dvojici s Ladislavem Škorpilem v Liberci a v letech 2004 až 2005 vedl Slavii Praha. Na svém kontě v roli hlavního kouče má 122 utkání, z nichž 57 jeho svěřenci vyhráli, v 32 případech odešel jako poražený.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články