Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Fanoušci Bohemians 1905 brání \"ďolíček\", byty místo něj nechtějí

Praha - Fotbalisté druholigových Bohemians 1905 možná za čtyři roky budou hrát domácí zápasy na hřišti svého vršovického souseda, na novém stadionu SK Slavia Praha v Edenu. Na místě kde dnes stojí legendární "ďolíček" by pak mohly vyrůst byty. Fanoušci zelenobílých se proti těmto plánům bouří. Stadionu, na kterém vždy dokázali vytvořit skvělou atmosféru, se nechtějí vzdát.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují ze vstřeleného gólu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Už před začátkem minulého ročníku hrozilo, že stadion Bohemians 1905 nevyhoví předpisům, a mužstvo si bude hledat azyl. Klub nakonec stadion narychlo rekonstruoval, ruku k dílu tehdy přiložil nejeden fanoušek. Přestože "bohemka" nakonec z ligy sestoupila, její domácí atmosféra byla ozdobou ligy.

Majitel klubu, společnost CTY, do budoucna zvažuje dvě varianty, jak s chátrajícím stadionem naložit. Kromě rekonstrukce se nabízí pronájem jiného stadionu a využití lukrativní plochy ke komerčním účelům.

"Z finančního hlediska, což je i hledisko důležité pro majitele, vychází lépe varianta přestěhování se na jiný stadión. Nicméně je to otázka čistě finanční v tuto chvíli a my musíme a chceme brát v potaz i názor fanoušků," říká mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Názor fanoušků je ale jednoznačný, skandováním i letáky dávají najevo podporu "svému ďolíčku". "Ten stadión má Genius Loci, stojí tady 71 let, vystřídali se na něm generace fanoušků Bohemky a ta atmosféra je prostě nepřenositelná jinam," vysvětluje člen vedení Družstva fanoušků Bohemians Milan Šimáček.

Jelikož CTY vlastní i developerskou firmu, finančně by jistě mnohem lépe vyšla varianta s přesunem jinam. Fanoušci s tím však nesouhlasí, ani kdyby se část zisku reinvestovala do klubu. Svou oddanost klubu ukázali už před třemi lety, kdy vlastními prostředky pomohly klubu z finančních problémů.

Tehdy se jednalo o pohádkový příběh. Jak skončí ten současný, pro mnoho příznivců chmurný až hororový, se uvidí během několika měsíců.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články