Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svěrkoš je zraněný a proti Severnímu Irsku nenastoupí

Praha - Fotbalové reprezentaci při středečním vstupu do kvalifikace o postup na světový šampionát proti Severnímu Irsku útočník Václav Svěrkoš nepomůže. Nejlepší kanonýr uplynulé prvoligové sezony a jeden z českých střelců na nedávném mistrovství Evropy dnes dopoledne kvůli přetrvávajícím svalovým problémům na pravé noze opustil národní tým a vrátil do Ostravy.

Z pondělního ligového utkání se Slavií si Svěrkoš odnesl bolestivě nakopnutý úpon pod kolenem a během týdne proto netrénoval. "Stav jeho zranění se nelepší tak, aby mohl ve středu nastoupit. Bude to lepší pro něj i pro klub, když se přesune do Ostravy a dá se dohromady, aby se mohl vrátit co nejdřív do plného zatížení," uvedl tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Reprezentační kouč Petr Rada v současnosti o dodatečném povolání některého z náhradníků za Svěrkoše neuvažuje. Do důležitého zápasu proti Severnímu Irsku tak do útoku naskočí někdo z trojice Milan Baroš, Martin Fenin či Miroslav Slepička. Opět se přitom ukáže, jak moc reprezentaci chybí Jan Koller, který se jí vzdal.

Zdravotní problémy trápily také zkušené beky protřelé italskou ligou, Marka Jankulovského a kapitána Tomáše Ujfalušiho. Oba dva kvůli nim vynechají dnešní přípravné utkání s prvoligovými Českými Budějovicemi. Varianty bez tradičních obranných opor si český tým vyzkouší od 17:00 na pražském Strahově.

Čeští reprezentanti
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články