Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Španělský souboj ovládla Sevilla. Duel s Valencií rozhodla v první půli

Sevilla – Velký krok k postupu do finále Evropské ligy udělali fotbalisté Sevilly. Andaluský celek v úvodním semifinálovém střetnutí potvrdil výbornou formu z posledních týdnů a na domácím hřišti zdolal ve španělském souboji Valencii 2:0. O jeho triumfu rozhodla již první půle, kdy se nejprve patičkou trefil M'Bia, jenž však byl v ofsajdu, a Bacca. Ve druhém semifinále zdolala Benfica Juventus. Podrobnosti z tohoto utkání najdete zde.

Slavící fotbalisté Sevilly
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Munoz

Že španělský souboj o finále bude velice vyhrocenou a vyhecovanou záležitostí, bylo patrné hned od prvních minut. O něco aktivnější byli domácí, kteří do zápasu vstupovali se solidní bilancí čtyř výher v soutěžních utkáních v řadě. Avšak Valencia svému soupeři dlouho nic nedovolila a sama v jedenácté minutě nebezpečně zahrozila tvrdou ranou Alcácera.

S přibývajícím časem se ale do větších šancí začali dostávat i Sevillští, a to zejména po přesných pasech kapitána Rakitiče. Po jednom z nich nebezpečně hlavičkoval Fazio a jeho pokus jen těsně minul tři tyče. Co se nepovedlo stoperovi andaluského celku, napravil v třiatřicáté minutě M'Bia. Ten se po standardní situaci, kterou prodloužil Carrica, dostal sám před Guaitu a krásnou patičkou poslal domácí do vedení. Gól však neměl být uznán, jelikož střelec byl v rozhodující moment v jasném ofsajdu.

O tři minuty bylo v Seville ještě veseleji. Po rychlé akci si Bacca na hranici pokutového území vyměnil míč s Vitolem, pronikl do šestnáctky a přesnou ranou na zadní tyč nedal Guaitovi šanci. V nastaveném čase první půle mohl přidat třetí branku ještě Fazio. Jeho hlavičku ale brankář Valencie dokázal skvělým zákrokem vyrazit.

Ve druhé části se hosté osmělili a začali svého soupeře tlačit. Byli to však právě Andalusané, kteří si vytvořili další vyložené šance. Nejprve hlavičkou znovu zahrozil Fazio a poté se sám před brankářem Valencie zjevil Bacca, jenže Guaita dvakrát skvěle zasáhl.

Valencia ze svého tlaku dokázala vytěžit velké příležitosti až v samotném závěru. V třiaosmdesáté minutě se sám před brankou zjevil střídající Jonas, ale Beto ho vychytal. O chvíli později se neujala ani hlavička Vargase, jež skončila na břevně.

V samotném závěru ještě mohl přidat třetí branku Ibarro, jenže z malého vápna přestřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Valencie

FC Sevilla - Valencie 2:0 (2:0)

Branky: 33. Mbia, 36. Bacca. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Marin - Alcácer.

FC Sevilla: Bastos - Figueiras, Pareja, Fazio, Navarro - Reyes (59. Marin), Carrico, Rakitič, Mbia, Vitolo (90. Iborra) - Bacca (73. Gameiro). Trenér: Emery.

Valencie: Guaita - J. Pereira, Fuego, Mathieu, Bernat (46. Gaya) - Feghúli (74. Jonas), Parejo, Keita, Cartabia (57. Piatti) - Paco, Vargas. Trenér: Pizzi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články