Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Koller končí v reprezentaci, proti Severnímu Irsku bude chybět i Rosický

Praha - Čeští fotbaloví reprezentanti se v úvodu kvalifikace na mistrovství světa budou muset obejít bez dvou klíčových opor posledních let. V utkání proti Severním Irsku 10. září nenastoupí zraněný kapitán týmu Tomáš Rosický ani útočník Jan Koller, který potvrdil, že s reprezentační kariérou končí. Nominace na nadcházející utkání dnes oznámil reprezentační kouč Petr Rada.

Dvacetičlenná nominace bude postrádat i Marka Matějovského, který stále léčí zraněný kotník. Rada tak zvolil podobný výběr, který v minulém týdnu uhrál velmi lichotivou remízu 2:2 v Anglii. Premiérové nominace se dočkali brankář Jaroslav Drobný z Herthy Berlín a sparťanský útočník Miroslav Slepička, do týmu se vrací i uzdravený Libor Sionko z FC Kodaň. Ve srovnání se zápasem ve Wembley chybějí Stanislav Vlček a Michal Papadopulos.

Jan Koller definitivně ukončil reprezentační kariéru z rodinných důvodů. Nejlepší střelec české reprezentační historie potvrdil svůj dřívější záměr ve středečním telefonickém rozhovoru s trenérem Petrem Radou. Koller už před červnovým evropským šampionátem a během něj několikrát zopakoval, že z rodinných důvodů nehodlá v reprezentaci pokračovat. Po nástupu nového trenéra Rady sice už nebyl ve svých prohlášeních tak rezolutní, zvlášť když kouč naznačil, že by hráče rád viděl minimálně v klíčových zápasech kvalifikace. Tak podle něj zněla původní vzájemná dohoda.

Ale nové angažmá v ruské Samaře a především nedávné narození druhé dcery zřejmě Kollerovy plány poněkud změnily. "Zřejmě rozhodlo narození jeho dcery. Snažil jsem se udělat maximum pro toto jednání, ale asi převážila rodina. Sešli jsme se minulý týden, kdy tady byl u porodu a tam to bylo v takové fázi, že by přijel. Tento týden jsem ale Honzovi volal a řekl mi, že by nakonec radši s reprezentací skončil. Ve středu jsme si volali znovu a Honza na svém stanovisku trval," dodal Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články