Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Marek Čech přestupuje do Lokomotivu Moskva

Moskva - Fotbalový brankář Marek Čech se dnes upsal Lokomotivu Moskva, kam přestupuje z Vladivostoku. Bývalý gólman Liberce a člen širšího kádru reprezentace se v novém působišti dohodl na smlouvě do konce roku 2010. Dvaatřicetiletý gólman opouští Vladivostok zhruba po roce a půl.

Marek Čech
zdroj: ČTK autor: ČTK

Lokomotiv poprvé kontaktoval Čecha, který Vladivostoku v minulé sezoně výrazně pomohl k záchraně v lize, před týdnem. Během několika dnů byl transfer k hráčově spokojenosti uzavřen. "Jsem rád, že to vyšlo. Protože když se mi ozval klub takového kalibru, nebylo o čem přemýšlet. Je to něco, jako kdybych doma šel do Sparty či Slavie. Je to klub s obrovskou tradicí, špičkovým zázemím, nejhezčím stadionem v Rusku i velkými ambicemi," uvedl dnes Čech.

Věří, že Lokomotivu pomůže vylepšit postavení v tabulce. Před startem sezony ruský mistr z let 2002 a 2004 vyhlásil útok na nejvyšší pozice, ale současné deváté místo je velkým zklamáním. "Těžko říci, proč tomu tak je. Zatím neznám vnitřní poměry. Každopádně ambice jsou úplně jiné," uvedl Čech, který v Liberci v roce 2006 slavil mistrovský titul.

Pro Čecha bude hlavní, aby se v novém působišti adaptoval a zabydlel se v Moskvě. V Lokomotivu počítá s náročným bojem o místo brankářské jedničky. Na soupisce je hned pět dalších brankářů v čele s Italem Ivanem Pelizzolim. "Ale když jsem šel do Vladivostoku, tak jsem si tam také svoji pozici musel těžce vybojovat. Nakonec jsem si získal důvěru lidí v klubu i fanoušků, kteří mě měli rádi. Tady to určitě bude podobné, ale zase budu bojovat," prohlásil odhodlaně Čech.

Přestup do Moskvy vítá i kvůli tomu, že mu odpadnou dlouhé letecké přesuny z dalekého Vladivostoku. Z Moskvy to bude mít výrazně blíž domů. "I přítelkyně to určitě vítá, život teď budeme mít klidnější, usadíme se. A odpadnou ty náročné přelety. Navíc bychom brzy měli mít i nové bydlení, protože ve Vladivostoku jsme se už rozloučili a všechny věci se nám vešly do tří velkých tašek. Přítelkyně zrovna dneska jde v Moskvě na obhlídky nějakých bytů," řekl Čech.

Počítá s tím, že nejbližší ligový zápas Lokomotivu se ho ještě týkat nebude. "Přece jenom jsem za čtyři dny absolvoval tři devítihodinové přesuny letadlem, takže nevím, jestli bych za dva dny mohl chytat zápas. Ale uvidím, co mi řekne trenér, teprve jedu na první trénink, po něm budu moudřejší," prohlásil Čech.

Nechce ani předjímat, jestli mu přestup do pomůže k návratu do reprezentace. V ní se objevil naposledy téměř před dvěma lety v přípravném utkání s Dánskem. "Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Pro mě je teď hlavní, abych se aklimatizoval v Lokomotivu a dostal se tady do branky. Jestli mi pak třeba přijde pozvánka, je už vyloženě na trenérovi," dodal Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články