Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pastoor po premiéře: Z předvedené hry mám radost. Na hráče jsem pyšný

Teplice – Pouze slova chvály měl pro své svěřence po premiéře na lavičce Slavie nizozemský trenér Alex Pastoor. Pražané sice prohráli na hřišti Teplic 1:0, ale i tak byl nový kouč s výkonem spokojený. "Hráli jsme organizovaně, útočili jsme při každé příležitosti a bylo na nás vidět i velké odhodlání," řekl.

Alex Pastoor udílí pokynu Mariu Ličkovi
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Výsledek je samozřejmě zklamání, zejména když dostanete gól v posledních minutách. Ale z průběhu a předvedené hry mám radost a jsem na kluky pyšný," pochválil hráče Pastoor.

Premiéru mu zkomplikovalo zejména vyloučení kapitána Marcela Gecova, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě v 50. minutě. V oslabení Slavia dohrávala už třetí zápas za sebou. "Do té doby jsme kontrolovali hru a pokračovali jsme v tom i v deseti. Ale nemyslím si, že bychom byli nedisciplinovaní, spíš přemotivovaní," prohlásil.

Sedmačtyřicetiletý Nizozemec vede Slavii týden, když minulé pondělí nahradil nečekaně odvolaného Miroslava Koubka. "Za tak krátkou dobu nejde nic zásadně změnit. Soustředili jsem tedy hlavně na to, abychom hráli kompaktně, a to se povedlo," uvedl.

Další změnou, kterou chce Pastoor udělat, je naučit se alespoň trochu česky. "Už umím počítat do stovky a znám i dny v týdnu," prozradil bývalý kouč Excelsioru a Nijmegenu s tím, že zatím mu s překladem pomáhá sportovní ředitel Karol Kisel. "Sice se snažím dělat všechno sám, ale mám kolem sebe tým lidí, kteří mi pomáhají. A Karol je jedním z nich," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články