Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real rozstřílel Schalke, Chelsea v Instanbulu uhrála pouze remízu

Gelsenkirchen – Do zápasu vstupovali s tím, že v Německu vyhráli pouze jednou v historii. Fotbalisté Realu Madrid však ukázali, že na statistiky se nehraje. Španělský celek v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů zničil Schalke 6:1 a postup do další části milionářské soutěže má téměř jistý. To další favorit Chelsea bude muset ještě bojovat, když na hřišti Galatasaraye Istanbul remizoval 1:1.

Slavící hráči Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Real do utkání se Schalke vstupoval s velmi negativní bilancí na německé půdě. Z posledních pětadvaceti duelů prohrál hned osmnáct a celkově v Německu zvítězil pouze jedinkrát. V samém úvodu se prokletí Madridu mohlo ukázat v plné kráse, když se do výborné šance dostal Höwedes. Jenže hlavička kapitána domácích šla těsně vedle.

Pak už iniciativu převzal favorizovaný španělský celek. Real se snažil držet míč na svých kopačkách a svému soupeři ho příliš často nepůjčoval. Schalke chtělo hrozit z rychlých protiútoků. Nebezpečná byla především pravá strana, kde nastoupil aktivní Farfán.

Tým z Gelsenkirchenu ale tlaku Madridu dlouho odolávat nedokázal. V třinácté minutě se Bale šikovně uvolnil přes několik hráčů a na hranici vápna našel Ronalda, který mu chtěl patičkou laskavost oplatit. Přihrávka však místo velšského křídelníka našla díky nešťastnému odrazu od stopera Santany úplně volného Benzemu a ten se tváří v tvář Fahrmannovi nemýlil.

Domácí však mohli srovnat o několik vteřin později, jenže Draxlerovi tisíciprocentní šanci vychytal perfektním zákrokem Casillas a Meyer, k němuž se míč odrazil, odkrytou branku přestřelil. Madridská kombinační hra přinesla druhý gól v jednadvacáté minutě a opět u toho byl nešťastník Santana. Obránce Schalke zbytečně ztratil míč, k němuž se dostal Benzema. Ten přihrál Balovi, který si pohrál hned s trojicí bránících hráčů a od tyče rozvlnil síť podruhé.

Druhá inkasovaná branka sebrala domácím vítr z plachet a na pozorně bránící defenzivu Realu nedokázali nic vymyslet. To Real i nadále hrozil. Jen zákroky Fahrmanna proti pokusům Ronalda a Benzemy a tyčka uchránily Schalke v první půli od další pohromy.

V dvaapadesáté minutě však již ani Fahrmann a ani tyčka nedokázali modrobílým pomoci. Ronaldo si pohrál s Matipem stylem "pojď sem, kam jdeš" a tentokrát se již nemýlil. O několik chvil později byla portugalská hvězda i u dalšího gólu, tentokrát v roli asistenta, když si narazila míč s Benzemou a útočník Realu přízemní ranou propálil domácího brankáře podruhé.

Druhý gól v zápase si připsal i Bale. Toho přesným pasem na hranici ofsajdu našel Ramos a čtyřiadvacetiletý hráč se trefil přesně na zadní tyč. Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, ale přesto ještě dvě branky padly. Nejprve se po chybě obrany dostal k míči Benzema, který posunul míč na Ronalda, a ten se nemýlil. V samotném závěru se alespoň čestného úspěchu dočkalo i Schalke, když nádhernou bombou z voleje nedal Casillasovi šanci Huntelaar.

Schalke 04 - Real Madrid 1:6 (0:2) Branky: 90+1 Huntelaar - 13. a 57. Benzema, 21. a 69. Bale, 52. a 89. Ronaldo.  Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Höwedes, Huntelaar - Di  María. Diváci: 54.442.

Schalke: Fährmann - Höwedes, Matip, Felipe Santana, Kolašinac (76. Fuchs) -  Boateng (60. Goretzka), Neustädter - Farfán (72. Obasi), Meyer, Draxler -  Huntelaar. Trenér: Keller.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič, Alonso (73.  Illarramendi), Di María (68. Isco) - Bale (80. Jesé), Benzema, Ronaldo. Trenér:  Ancelotti. 

Chelsea přišla o výhru deset minut před koncem

Chelsea s Petrem Čechem v brance se v bouřlivé istanbulské atmosféře výborně povedl úvod zápasu. Španělský bek Azpilicueta se v deváté minutě prodral až před branku a předložil míč volnému krajanovi Torresovi. Hosté kontrolovali náskok a soupeře do velkých šancí nepouštěli. Výjimkou byla 39. minuta, ve které Čech vytáhl střelu Tellese konečky prstů na roh.

Také v úvodu druhé půle se dostal do velké příležitosti Torres, ale tentokrát ho vychytal brankář Muslera. Po hodině hry bývalá opora Chelsea Drogba přiťukl míč kapitánu Inanovi, jehož střelu zastavila tyč.

O chvíli později už se turecký mistr radoval. Sneijder našel z rohového kopu Chedjoua a ten tvrdou ranou propálil Čecha. Galatasaray ožil a vedoucí celek anglické ligy sevřel. Čech mu pomohl alespoň udržet remízu, když vytěsnil další nebezpečnou střelu Tellese. Obránce Tomáš Kalas zůstal na lavičce Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Galatasaray Instanbul - Chelsea

Galatasaray Istanbul - Chelsea 1:1 (0:1)

Branky: 65. Chedjou - 9. Torres. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Inan - Terry, Schürrle, Ramires, Čech. Diváci: 49.194.

Galatasaray: Muslera - Eboué, Chedjou, Balta (46. Kaya), Alex Telles - Felipe Melo, Inan - Hajrovič (31. Kurtulus), Sneijder - B. Yilmaz, Drogba (80. Bulut). Trenér: Mancini.

Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Hazard (90.+1 Oscar), Willian, Schürrle (66. Mikel) - Torres (68. Eto'o). Trenér: Mourinho.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články