Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Moyes byl po konci v dalším poháru kritický: Postup jsme si nezasloužili

Manchester – Jako v nekončící noční můře si musí připadat manažer Manchesteru United David Moyes. Po nevýrazných výkonech v lize a konci v Anglickém poháru jeho svěřenci selhali i v semifinále Ligového poháru, v němž vypadli po penaltách se Sunderlandem. "Nehráli jsme dostatečně dobře, abychom si zasloužili postoupit," zkritizoval Moyes po zápase výkon vlastního týmu, který v rozstřelu proměnil pouze jeden pokutový kop.

Manažer Manchester United David Moyes
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Jeho svěřenci na stadionu Old Trafford gólem Evanse vymazali náskok Sunderlandu 2:1 z prvního duelu. Hosté v závěru prodloužení vyrovnali po trefě Bardsleyho, ale Hernández krátce poté zařídil United druhým gólem penalty.

V nich uspěli dohromady jen tři exekutoři z deseti. Za úřadujícího anglického mistra se prosadil jen Fletcher. Januzaje s Rafaelem vychytal gólman Mannone a Welbeck s Jonesem dokonce ani netrefili branku.

"Myslím, že na konci zápasu jsme neměli potřebnou úroveň výkonnosti. I kdybychom postoupili, tak bych byl z našeho výkonu zklamaný, takhle je to dvojnásobné rozčarování. Naše penalty však byly opravdu příšerné," zlobil se Moyes, který loni v létě nahradil na lavičce legendárního Alexe Fergusona.

"Možná jindy bychom zvolili jiné exekutory, ale museli jsme použít ty, kteří nám tentokrát byli k dispozici. Jenom to prostě nefungovalo," doplnil kouč United.

Jeho tým bez zraněných kanonýrů Waynea Rooneyho a Robina van Persieho jen podtrhl nepovedenou sezonu, v níž už vypadl i z Anglického poháru a v lize je až sedmý s velkou ztrátou na čelo. Jedinou reálnou šanci na trofej tak má jen v Lize mistrů.

Trenér Sunderlandu Gus Poyet, který nechal na lavičce českého beka Ondřeje Čelůstku, byl po zápase naopak nadšený. "Je to neuvěřitelné a hráči byli vynikající. Zažíváme těžkou sezonu, naši fanoušci si to zaslouží," uvedl trenér předposledního celku Premier League. "Černé kočky" v Ligovém poháru postoupily do finále podruhé v historii, v roce 1985 v něm Sunderland podlehl Norwichi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články