Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Reprezentace se v přípravě kromě Norska a Finska střetne i s Rakouskem

Praha - Třetím soupeřem české fotbalové reprezentace pod vedením nového trenéra Pavla Vrby bude Rakousko. Přípravný zápas se odehraje 3. června v Olomouci. Podle Fotbalové asociace ČR by ještě mohlo dojít ke změně v případě, že by byl český tým vylosován do stejné skupiny evropské kvalifikace jako Rakousko.

"Pokud by nás únorový los kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Rakouskem svedl dohromady, s největší pravděpodobností bychom na červnový termín museli hledat jiného soupeře," vysvětlil generální sekretář Rudolf Řepka. "Ale to je zcela běžná praxe. Pokud se s Rakouskem v kvalifikaci neutkáme, v červnu bude naším soupeřem," doplnil Řepka.

Národní mužstvo se 5. března utká v pražském Edenu s Norskem a 21. května se představí na hřišti dalšího severoevropského soupeře Finska. Vrba by chtěl v červnu vyzkoušet jiné hráče než v předchozím květnovém termínu.

"Počítáme s tím, že 3. června dostanou šanci ti hráči, kterým o posledním květnovém víkendu skončí jejich ligové soutěže. V květnovém termínu, kdy máme jet do Finska, naopak zase využijeme krajánky, jimž povinnosti v klubech končí dříve," prozradil Vrba.

"Rakousko jsme si pro červnový termín vybrali i proto, že souhlasilo s naším požadavkem hrát na naší půdě. Ale soupeři pro květen a červen opravdu budou definitivně potvrzeni až po únorovém losu," dodal reprezentační kouč.

Zdroj
ČTK, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články