Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dukla dál drtí soupeře, dařilo se i Boleslavi

Praha – Bez větších potíží si poradili fotbalisté Dukly s druholigovým Táborskem 5:2 a bez ztráty bodu postoupili ze skupiny B do Final Four Tipsport ligy. Stínem na výhře Pražanů byl kolaps Petra Malého ve 20. minutě, který při ošetřování na hřišti omdlel a musel být převezen sanitkou do nemocnice. Stav devětadvacetiletého záložníka je stabilizovaný a čeká ho série podrobných vyšetření. Zranění se nevyhnulo ani jabloneckému Michalu Hubníkovi, který si poranil koleno v utkání s Varnsdorfem.

Sport
zdroj: ČT4

Malého na hřišti nahradil Luboš Kalouda, který se nakonec dvěma góly podílel na vítězství. Poprvé se trefil po pohledné akci ve 41. minutě a v 87. minutě uzavřel střelecký účet utkání, když jeho přízemní centr skončil až v brance Táborska.

K vítězství Dukly, která se už může chystat na play-off 24. a 25. ledna v Berouně, střelecky přispěli také Róbert Koval, Zbyněk Pospěch a Josef Marek. Za Táborsko skórovali Miljan Vukadinovič a Lukáš Turek.

Ve skupině C si Brno poradilo 2:1 s Olomoucí a do odpoledního utkání s lídrem tabulky Jihlavou tak nastoupilo s nadějí na postup do semifinále. Vysočina však díky výhře 3:0 zvítězila i ve třetím utkání v soutěži a zajistila si místo ve Final Four. 

Střeleckou formu má Ivan Lietava z Bohemians 1905, který se proti Českým Budějovicím trefil už po dvaceti vteřinách a skóroval ve třetím utkání za sebou. Jihočeši poté otočili skóre a Klokani zachránili remízu 2:2 až po velkém tlaku v poslední minutě díky Adamu Klavíkovi. Oba celky si tak udržely šance na postup. Bohemians si v posledním kole zahrají s vedoucím týmem skupiny A Pardubicemi, Budějovice nastoupí proti Liberci. 

Stav záložníka Dukly Petra Malého:

Malý v osmé minutě utkání prodělal kolaps s krátkodobou poruchou vědomí. Po zhruba čtvrthodinovém ošetření ho sanitka odvezla přímo ze hřiště do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. "Nyní je pod dohledem lékařů a s rodinou. Jeho stav je stabilizovaný. Petr bude absolvovat několik vyšetření," uvedla Dukla na svém webu. Příčiny Malého kolapsu zatím nejsou známy. 

Boleslav opět vyhrála, dařilo se i Liberci

V dalších přípravných zápasech fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli i druhý zápas pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma těsně 1:0. Po Pardubicích zdolali Příbram, tentokrát byl střelcem Ščuk.

Také Liberec má v úvodu přípravy na kontě dva shodné výsledky. Po remíze 2:2 s Bohemians 1905 úspěšně dohnal dvoubrankové manko proti Trenčínu. Po změně stran nejprve snížil střídající Delarge a remízu v závěru zařídil Sackey, který se trefil v obou dosavadních zápasech.

"Po výborném začátku jsme inkasovali první branku po hrubé chybě a následně druhou ze standardky. Udělali jsme pár změn a druhý poločas jsme odehráli velmi dobře. Dali jsme dvě branky a nakonec jsme mohli rozhodnout, když Delarge šel sám na branku," řekl trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

"Cením si toho, že jsme dvoubrankový náskok dohnali a nikdo se v zápase nezranil. Soupeř byl velmi kvalitní, byl to výborný zápas a zkouška na přírodní trávě," dodal kouč, jehož tým si dnes stihl připsat i první porážku v zimní přípravě. V duelu Tipsport ligy, který Severočeši prohráli s druholigovými Pardubicemi 0:2, však nastoupili hráči juniorky. 

Jablonec nestačil na Varnsdorf a přišel o Hubníka

Překvapivou prohru pak na úvod přípravy utrpěl Jablonec. Nad druholigovým Varnsdorfem dvakrát vedl, ale zásluhou dvou penalt Kotiše soupeř skóre otočil na konečných 2:3. Jablonec nastoupil v kombinované sestavě se čtyřmi novými hráči. Dva z nich, Moulis a Okleštěk, se zapsali mezi střelce. Druhý zápas už Jablonci vyšel lépe a třetiligovou Roudnici zdolal 5:1. Dvakrát se prosadila nová posila Fantiš, trefili se i Pázler, Čížek a Beneš. 

Nepříjemností pro Jablonec je zranění nejlepšího podzimního střelce týmu Michala Hubníka. Zkušený útočník si utkání s Varnsdorfem poranil koleno a je podezření na natržený vaz. "Je to bohužel stín tohoto utkání. Michal jel na rezonanci, je tam podezření, že ten kolenní vaz může být i natržený," řekl trenér Jablonce Roman Skuhravý. 

Fotbalisté Teplic odstartovali zimní přípravu vítězně. V úvodních dvou zápasech porazili třetiligový Meteor Praha 3:0 a divizní Kladno 4:2. Představily se i nové posily Elvis Bratanovič a Renars Rode. 

Fotbalová Tipsport liga:

Bohemians Praha 1905 - České Budějovice 2:2 (1:1), Pardubice - Slovan Liberec B 2:0 (1:0), Dukla Praha - Táborsko 5:2 (3:1), Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:1 (1:1), Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 0:3 (0:1), Baník Ostrava - Karviná 1:2 (0:1), Frýdek-Místek - Třinec 3:3 (2:1)

Další přípravná utkání:

Příbram - Mladá Boleslav 0:1 (0:1), Bohemians Praha - Příbram 1:1 (0:0, Liberec - Trenčín 2:2 (0:2), Jablonec - Varnsdorf 2:3 (2:3), Jablonec - Roudnice nad Labem 5:1 (3:0), Horn - Znojmo 0:2 (0:2), Teplice - Kladno 4:2 (0:0), Teplice - Meteor Praha 3:0 (2:0), Olomouc - Myjava 2:1 (2:1)


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články