Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Merseyside derby nemělo vítěze, City deklasovalo Tottenham

Liverpool - Hráči Liverpoolu měli v Merseyside derby možnost přeskočit své arsenalské konkurenty a jít po dvanáctém kole do čela tabulky. Na hřišti městských rivalů Evertonu jim však k výhře nestačily ani tři branky a spíš měli problém s tím, aby utkání alespoň zremizovali. Zaváhání využil díky výsledku se Southamptonem Arsenal, který na čele odskočil již na čtyři body, i Chelsea - ta se po výhře 3:0 nad West Hamem na Liverpool dotáhla. Příští soupeř Plzně v základní skupině LM Manchester City pak deklasoval Tottenham 6:0 a posunul se na čtvrté místo tabulky. Manchester United přišel o vedení v Cardiffu v nastavení a remizoval 2:2.

Daniel Sturridge slaví branku
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Barrington Coombs

Skóre tradičního městského derby otevřeli hosté, když se po pěti minutách po rohovém kopu prosadil Brazilec Coutinho. Everton však už za další tři minuty vyrovnal - střelou do horního rohu branky se o to postaral Kevin Mirallas. Díky trefě Luíse Suáreze z přímého kopu a jeho celkem již devátému gólu v sezoně však Liverpool po dvaceti minutách hry znovu vedl.

Po změně stran v gólové přestřelce pokračoval a obrat zařídil útočník Romelu Lukaku, jehož dvě branky znamenaly pro letní posilu z Chelsea již šestý a sedmý zásah v ročníku. Everton tak chvíli před koncem utkání vedl 3:2 a vypadalo to již na důležité tři body pro domácí. Vítězství jim však nakonec minutu před koncem sebral Daniel Sturridge, který tak udržel krok se Suárezem v čele tabulky střelců anglické ligy. Celkem již 221. Merseyside derby tak vítěze nepoznalo.

Arsenal - Southampton
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Arsenal zvýšil náskok v čele tabulky

Už na čtyři body zvýšili fotbalisté Arsenalu svůj náskok v čele anglické ligy. Domácí zápas se Southamptonem vyhráli 2:0 a odskočili Liverpoolu, který s Evertonem jen remizoval. Tomáš Rosický odehrál za svůj klub závěrečnou čtvrthodinu. Duel "Kanonýrů" s třetím Southamptonem, který vinou dopravních problémů začal s patnáctiminutovým zpožděním, rozhodl dvěma góly francouzský útočník Olivier Giroud. Nejprve ve 22. minutě potrestal minelu gólmana hostů Artura Boruce, když mu odebral míč a uklidil jej do prázdné branky. Čtyři minuty před koncem pojistil výhru domácích z penalty po faulu na Pera Mertesackera.

Tottenham dostal výprask od City

Manchesterský celek se ujal vedení už po 14 vteřinách - brankář Spurs Hugo Lloris vykopl míč přesně na kopačku Sergia Agüera, jehož pohotový pokus sice ještě vyrazil, ale na dorážku Jesúse Navase již nestačil. Jedná se o nejrychlejší gól City v Premier League, prvenství dosud držel Geovanni se zásahem ze 30. vteřiny v roce 2007. Po první půli pak již hosté prohrávali 0:3. Střelu Álvara Negreda tečoval do vlastní sítě záložník Sandro a čtyři minuty před přestávkou zvýšil po kombinaci do prázdné branky Agüero.

Jesus Navas zakončuje
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Mike Egerton

Argentinský útočník přidal po přestávce ještě svůj desátý gól v sezoně a v tabulce střelců předčil dosud vedoucí duo Sturridge, Suárez. Na pětigólový rozdíl upravil po pohledném uvolnění Negredo v 55. minutě, v nastavení uzavřel skóre Navas. Manchester City, který přivítá Plzeň na svém stadionu ve středu, navíc prodloužil i svou domácí střeleckou šňůru. Gól před vlastními fanoušky dal již v 56. zápase za sebou, na vyrovnání rekordního zápisu Manchesteru United mu chybí ještě deset utkání.

Manchester United ztratil další body

Konkurenční Manchester United, kterému kvůli problémům s třísly a prstem na noze chyběl útočník Robin van Persie, dostal po čtvrthodině do vedení z otočky Wayne Rooney. Domácí Cardiff vyrovnal ve 33. minutě po rychlé akci, na jejímž konci byl Frazier Campbell. Těsně před pauzou poslal United, jejichž výkon sledoval na tribuně i bývalý trenér Alex Ferguson, podruhé do vedení Patrice Evra, ale ani tentokrát ho "Rudí ďáblové" neudrželi. V nastavení druhé půle si naskočil na Whittinghamův přímý kop střídající Kim Po-kjong a srovnal na konečných 2:2.

Sestava Manchesteru City:

Pantilimon - Zabaleta, Demichelis, Nastasič (46. Lescott), Clichy - Navas, Fernandinho, Touré, Nasri (77. Milner) - Agüero (69. Javi García) - Negredo.

 

Chelsea bez problémů zdolala West Ham

Dvěma brankami se na výhře Chelsea v duelu s "Kladiváři" podílel záložník Frank Lampard. Nejprve v 21. minutě proměnil pokutový kop po faulu gólmana Jussiho Jääskeläinena na Oscara. Brazilský útočník třináct minut nato střelou k tyči zaznamenal pátou trefu v ročníku a stal se nejlepším ligovým střelcem "Blues". Osm minut před koncem uzavřel skóre na konečných 3:0 znovu Lampard.

Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka odehrál na hřišti Stoke 69 minut, ale porážce 0:2 nezabránil. Hosté museli téměř hodinu hrát bez vyloučeného Wese Browna. Duel nováčků mezi Hullem a Crystal Palace vyhráli 1:0 hosté, kteří před zápasem jmenovali novým trenérem Tonyho Pulise. Ke druhé výhře v sezoně však tým ještě dovedl dočasný kouč Keith Millen. Zápas rozhodl Barry Bannan.

West Bromwich Albion remizoval v městském derby s Aston Villou 2:2. Domácí se již dostali v prvním poločase po dvou výborných gólech Shanea Longa do vedení, ovšem po změně stran Villans, za něž hrál od začátku v základní sestavě Libor Kozák, dokázali srovnat zásluhou Ahmádího a Westwooda. Kozák v prvním poločase trefil po skvělém zpracování tyč, při dvou brankách svého týmu však již na hřišti nefiguroval. Matěj Vydra zůstal jen na lavičce domácích.

12. kolo Premier League:

Everton - Liverpool 3:3 (72. a 82. Lukaku, 8. Mirallas - 5. Coutinho, 19. Suárez, 89. Sturridge)

Arsenal - Southampton 2:0 (22. a 86. z pen. Giroud)

Fulham - Swansea 1:2 (64. Parker - 56. vlastní Hughes, 80. Shelvey)

Hull - Crystal Palace 0:1 (81. Bannan)

Newcastle - Norwich 2:1 (2. Rémy, 38. Gouffran - 80. Fer)

Stoke - Sunderland 2:0 (30. Adam, 81. N'Zonzi)

West Ham United - Chelsea 0:3 (21. z pen. a 82. Lampard, 34.
Oscar)

Manchester City - Tottenham 6:0 (1. a 90.+2 Navas, 41. a 50. Agüero, 34. vlastní Sandro, 55. Negredo).

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy