Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Našťastník Hildebrand: Doufám, že tohle už nikdy nezažiju

Londýn - Chyba, jakou udělal Timo Hildebrand ve středečním duelu Ligy mistrů proti Chelsea, je noční můrou všech brankářů. Kiks gólmana Schalke 04, který při odkopu smolně nastřelil domácího útočníka Samuela Eto'a a míč se pak za bezbrankového stavu dokutálel až do sítě, obletěl celý svět. Hildebrand věří, že takovou potupu už nikdy v kariéře nezažije. "V celé kariéře jsem byl zatím podobného okamžiku ušetřený. Až do středy... A snad to bylo také úplně naposledy. Vážně to není nic příjemného," líčil Hildebrand.

Timo Hildebrand
zdroj: DPA autor: Friso Gentsch

Zkušený brankář tak dlouho otálel při odkopu, až napálil nohu napadajícího Kamerunce a Chelsea rázem slavila snadno nabyté vedení. "Dal jsem si míč před sebe, ale pak jsem u něj stál až příliš blízko. Udělal jsem si dva kroky dozadu, abych jej mohl lépe odkopnout, ale v tu chvíli už tam byl Eto'o. Pak už to znáte...," popsal Hildebrand možná nejpotupnější okamžik kariéry, v níž se vyjímají třeba bundesligový titul se Stuttgartem či třetí místo z mistrovství světa z roku 2006, kdy plnil roli náhradního německého brankáře.

Hildebrand po zápase působil jako zlomený muž. Ale dostalo se mu podpory od parťáků. "Je samozřejmě škoda, jaká situace předcházela naší první inkasované brance. Ale to je prostě fotbal. Timovi nic nevyčítáme, je to prima kluk. Teď je naštvaný, ale přejde ho to," uvedl kapitán Benedikt Höwedes. Také kouč Chelsea José Mourinho s Hildebrandem soucítil. "Podal mi ruku a já mu jen řekl: 'Život jde dál...'," vyprávěl Hildebrand.

Je nám líto, video expirovalo.
Minela brankáře Hildebranda v utkání s Chelsea

Brankář Chelsea Petr Čech také s Hildebrandem po zápase hovořil a dokázal se prý vžít do pocitů svého rivala na poražené straně. "Popřál jsem mu hodně štěstí a snažil jsem se ho povzbudit. Pro žádného hráče není jednoduché, když udělá chybu, ze které padne takový kuriózní gól. My měli štěstí, že takový gól přišel, ale musíme ocenit i Eto'a za skvělé napadání," uvedl Čech.

Kouč Schalke Jens Keller odmítl, že by po duelu na hřišti Chelsea přemýšlel o změně na brankářském postu. Hildebrand si post jedničky vybojoval před sezonou a Keller na tom nehodlá nic měnit ani po gólmanově zkratu. I když německá média spekulují o možném nasazení čekatele na šanci Ralfa Fährmanna. "Je mi jasné, že se teď zase strhne bouře. Ale Timo doteď chytal velmi dobře, a pokud se nenechá poslední chybou ovlivnit, může na předchozí výkony zase navázat," řekl Keller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články