Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester City je blízko historickému postupu, slavit můžou i Real a PSG

Praha – Hned tři týmy si mohou v úterních zápasech zajistit předčasně postup do vyřazovací části Ligy mistrů. Kromě Realu Madrid a Paris St. Germain je to i Manchester City. Pro "Citizens" by to byl historicky vůbec první postup do osmifinále milionářské soutěže. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho k tomu potřebují porazit CSKA Moskva a zároveň doufat, že Plzeň nezdolá zatím stoprocentně úspěšného obhájce Bayern Mnichov.

Sport
zdroj: ČT4

Hráči City v minulém kole v Moskvě otočili skóre a díky dvěma zásahům Sergia Agüera zvítězili 2:1. Na domácí odvetu s ruským soupeřem se v sobotu navnadili drtivou ligovou výhrou 7:0 nad Norwichem.

V brance Manchesteru by měl znovu nastoupit Rumun Costel Pantilimon, který proti Norwichi zastoupil v poslední době chybující jedničku Joea Harta. "Joe ví, že hodně chyboval, nejen letos, ale i loni. Myslím, že je správný čas, aby si odpočinul. Jsem si ale jistý, že bude tvrdě pracovat a vrátí se k normálu. Jen nevím, kdy to bude. Teď musíme podpořit Costela," uvedl kouč Pellegrini.

CSKA zabral a v domácí soutěži vyhrál dvakrát za sebou. V Manchesteru ho ale čeká těžká práce, protože domácí na stadionu Etihad z posledních 21 pohárových zápasů prohráli jen s Bayernem. "Utkání v Manchesteru pro nás bude rozhodující. Pokud neuspějeme, ztratíme šanci postoupit do vyřazovací fáze," řekl trenér Leonid Sluckij.

Real na svém hřišti porazil Juventus 2:1, udržel stoprocentní bilanci, a pokud vyhraje i v Turíně, už mu postup ze skupiny B nikdo nevezme. V posledních dvou ligových zápasech se o všech deset madridských branek postarala ofenzivní trojice Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema. Portugalec Ronaldo je se sedmi brankami nejlepším střelcem LM.

Italského šampiona by mohla další ztráta dostat do nepříjemné situace, protože z předchozích tří zápasů má jen dva body. "Doufám, že náš stadion bude v úterý večer vroucím kotlem a fanoušci nás potáhnou k vítězství," řekl trenér Juventusu Antonio Conte.

PSG v Bruselu zvítězil především díky čtyřem brankám Zlatana Ibrahimovice 5:0 a dosáhl historicky nejvyšší venkovní výhry v evropských pohárech. Doma může udělat rozhodující krok. "Pokud vyhrajeme, tak se kvalifikujeme a také si zajistíme prvenství ve skupině C. To bude důležité před osmifinále," uvedl záložník Thiago Motta.

Domácím, kteří vyhráli všechna tři utkání při skóre 12:1, však může kvůli zdravotním problémům chybět Ibrahimovic i další hvězdný útočník Edinson Cavani. Anderlecht bude bojovat o první body i vstřelený gól.

Manchester United by se v San Sebastianu rád přiblížil k postupu. "Rudí ďáblové" však baskický celek zdolali na svém stadionu pouze 1:0. Ve druhém utkání skupiny A bude chtít Šachtar Doněck s reprezentačním záložníkem Tomášem Hübschmanem vrátit Leverkusenu minulou venkovní porážku 0:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články