Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Teplice mohou vystřídat na druhém místě Plzeň, Brno chce překvapit

Brno – Teplice na druhém místě? V minulé sezoně nepředstavitelné. Nyní však k tomu jsou Severočeši velice blízko. Stačí jim k tomu, aby v dohrávce 11. kola fotbalové ligy vyhráli na hřišti předposledního Brna a přeskočí v tabulce mistrovskou Plzeň. Jihomoravané by se však rádi odrazili ode dna a věří, že se jim to povede právě proti Teplicím. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport nebo na našem webu od 17:30.

Teplice jsou překvapením sezony. Před reprezentační přestávkou vyhrály pět ze šesti zápasů a nastřílely v nich 23 branek. Celkem jsou s 30 góly a průměrem tří branek na utkání nejofenzivnějším týmem. Pokud uspějí i v Brně, definitivně se přihlásí do boje o krále podzimu, o kterém se bude rozhodovat v následujících kolech.

"My ale neklademe na hráče žádné nároky, co se týče umístění. Chceme hrát dobrý fotbal a bavit diváky. Kdyby nám utkání vyšlo, bylo by to povzbuzení před sérií těžkých zápasů a mohlo by to pomoci k dobré návštěvě na příští domácí zápas s Plzní," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný. Pochvaloval si, že kabina po sérii úspěchů "nelétá v oblacích".

Severočeši si jsou vědomi, že v Brně je nečeká jednoduchý úkol. Zbrojovku dělí jen skóre od posledního Znojma a nutně potřebuje doma zabrat.

"Jdeme do zápasu s jediným cílem, kterým je výhra. Teplice jsou nesmírně silné a nebezpečné v útočné fázi, z toho vycházíme při stanovení taktiky. Nesmíme dát jejich ofenzivním hráčům prostor. Věřím, že se nám to povede," prohlásil brněnský kouč Václav Kotal, který se týmu ujal na začátku září a zatím ze tří zápasů získal tři body.

Obranu Brna by již měla vyztužit nová posila Pavel Košťál, který se vrací z německého angažmá, zato Teplice mají se skládáním obrany problém. Kvůli sázkařské aféře má pozastavenou činnost stoper David Jablonský a čtyři žluté karty vyřadily ze hry také levého beka Jana Kroba.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Brno - Teplice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články