Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Panenka z penalty přihrával, lidé se bavili osmnáctibrankovou přestřelkou

Praha - V únoru už to budou dva roky od doby, kdy zemřel Lukáš Přibyl. Na jeho počest byl v Ďolíčku podruhé odehrán charitativní fotbalový zápas osobností. Tým osobností Real Top Praha se utkal se starou gardou Bohemians 1905 a zápas skončil divokou remízou 9:9. Akce vynesla 150 tisíc korun, které se rozdělí do nadace podporující léčbu dětí s cystickou fibrózou a část obnosu poputuje ke dvěma postiženým dívkám.

Ivan Trojan a Antonín Panenka
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Memoriál přilákal na stadion Bohemians 1905, kde Přibyl před svým loňským náhlým úmrtím pracoval jako ředitel klubu, řadu osobností z fotbalové i kulturní scény.

Dres Real Topu Praha navlékli třeba nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, trenéři Ivan Hašek s Pavlem Hoftychem, herci David Suchařípa s Ivanem Trojanem, zpěváci David Střihavka s Vojtou Dykem a sportovní komentátoři Robert Záruba s Jaromírem Bosákem. Dyk se blýskl dvěma góly stejně jako Koller. "Myslím si, že Lukáš na to někde nahoře kouká a říká: 'Dobře, chlapci, dobře,'" řekl Bosák.

Je nám líto, video expirovalo.
Přibylův memoriál ozdobil Panenka s Dobiášem vtipnou penaltou

Za Bohemians nastoupili dřívější hvězdy Antonín Panenka s Karolem Dobiašem či Marek Nikl. Panenka zaujal nečekaně rozehranou penaltou, kdy místo střely přihrál Dobiašovi a ten lehce skóroval do odkryté branky. "My s Tondou jsme takto naučení, protože on už ani z penalty nedokopne," řekl s úsměvem Dobiáš. "Samozřejmě má pravdu. Řada lidí to možná viděla poprvé, ale podle pravidel to platí," ujistil Panenka.

Už před memoriálem finančně přispěli fotbalisté pražské Sparty, kteří mezi sebou vybrali 75 tisíc korun. Částkou 40 tisíc korun přispěla městská část Praha 10. V minulém roce se při prvním ročníku memoriálu vybralo 300 tisíc korun, které připadly Přibylově manželce Zoře a dceři Beatě.

Přibyl zemřel loni v lednu kvůli vrozené srdeční vadě. Začínal jako reportér ve sportovní redakci České televize, poté se stal mluvčím Sparty a pak přešel do Bohemians 1905, kde vykonával funkci klubového ředitele. V prosinci 2011 se dohodl na návratu do Sparty, jako místopředseda klubu však pracoval jen několik týdnů do svého nečekaného skonu ve 33 letech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články